NOVE LAŽI ŠEFA MASONA: Gabrić laže da nije znao oca monstruma! Svaki mjesec mu je uplaćivao novac na račun

Teško je pronaći riječi kojima bi se opisao i obrazložio monstruozan zločin koji je u svojem luksuznom stanu u zagrebačkim Mlinovima počinio 56-godišnji Austrijanac s adresom u glavnom hrvatskom gradu.

U noći na subotu Harald Kopitz ubio je svoje troje djece – kćer i sina od sedam godina te njihova četverogodišnjeg brata.

Cilj zločinca koji je zgrozio i potresao Hrvatsku, ali i susjednu Bosnu i Hercegovinu, gdje žive roditelji njegove bivše supruge, bio je ubiti djecu bezbolno, dajući im koktel smrtonosnih tableta. Plan je po svemu sudeći bio pomno skovan.

Skuhao im je večeru, dao neke tablete, a zatim ih spremio na spavanje. Nesretna dječica koja s ocem provode vikende nisu ni slutila što ih čeka nekoliko sati poslije. Prema tezama istražitelja, neki su se počeli buditi pa ih je zadavio vlastitim rukama. Taj zastrašujući dio Kopitz istražiteljima nije otkrio, no policiji je uspio spomenuti da se i sam pokušao ubiti popivši koktel tableta u kombinaciji s alkoholom. Izgubio je svijest i srušio se na pod na kojem su ga pronašli šokirani policajci, koji su danima pod šokom od prizora koji su zatekli u stanu u zagrebačkom naselju u kojemu su njihove intervencije rijetka pojava.

Rijetka je pojava i to da netko može dići ruke na svoju djecu, a što se točno događalo u Kopitzovoj glavi, ovih dana nastoji rasplesti sva domaća stručna i manje stručna javnost, a u tome bi im mogao koristiti Kopitzov status koji je prije stravičnog čina objavio na svojem profilu na Facebooku.



“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla pomoći. Na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive, samo su mi prijatelji Manferd, Ronald i brat Hermut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja, zato zbogom”, napisao je Kopitz nabrajajući svoje hrvatske masonske prijatelje V.P-a, Z.K.-a i D.V.-a.

Oni koje je Kopitz kao masone spomenuo i označio u svojem oproštajnom pismu već su se oglasili putem medija. Dok jedni tvrde da ga uopće ne poznaju, drugi navode kako su samo čuli za njega, no da nisu ni u kakvim odnosima. Oglasio se ovim povodom i veliki meštar masonske lože Veliki Orijent Hrvatske Nikica Gabrić, čije je članstvo u ovoj udruzi otkrio 7dnevno, pa je poručio kako za dotičnog nikada nije čuo. To, naravno, nije točno. Iz samo njemu znanih razloga Gabrić ponovno obmanjuje javnost, kao što je obmanjuje kada potpunim lažima i izmišljenim konstrukcijama optužuje vlasnicu, urednika i novinara našega tjednika. Naime, Harald Kopitz bio je član njegove masonske lože Veliki Orijent Hrvatske. Uz svoju objavu na Facebooku, Austrijanac je priložio vrlo znakovitu sliku – crvenu kocku, koja običnim smrtnicima ne znači previše, no grimizna kocka ima snažnu simboliku kod masona.

Grimizna boja u njihovoj simbolici zapravo predstavlja središnje vatre čovjeka i zemlje te alkemističkog atanora u kojemu se kuha, dozrijeva ili obnavlja biće ili djelo. Paralelno s time, to je boja znanja, ezoterične spoznaje zabranjene neupućenima te boja koju mudraci nerijetko kriju ispod svojih plašteva. U tarot-simbolici crvenu haljinu ispod plave tunike ili plašta nose Pustinjak, Papisa i Carica, sve troje na različitim razinama predstavljaju tajni nauk. Kod Grka, crveni ocean i crveno more predstavljaju isti simbolizam, odnosno trbuh u kojem se život i smrt pretvaraju jedno u drugo. Tamno i centripetalno, inicijacijsko crveno – točnije grimizno ima i pogrebni značaj jer ta boja prema Artemidoru ima veze sa smrću, no predstavlja ideju žrtve, borbe i herojstva. Zbirka masonskih simbola i njihova značenja opisuje one koji su relevantni za praksu masonerije, premda je jedinstveni sustav masonerija posudila, korigirajući različite vjerske i kvazireligijske simbole kako bi prenijela aspekte ritualne prakse u loži. Niz simbola može se činiti ekscentričnima, ipak, kada se zajednički gledaju u većoj zbirci simbola, oni predstavljaju široku priču o moralu, bratskom udruženju i životnim lekcijama iz kojih novoostvareni mason razumije učenja, što se potvrđuje i na stranici Freemasonsinformations. Kocka tako simbolizira zarobljenost čovjeka u fizičkom tijelu, a osim toga, ona je simbol grobnice. Kocka na grobnici koju je austrijski ubojica objavio na svojem profilu predstavlja masonsku simboliku, a simbolizira i trodimenzionalni svijet u kojem živimo, oslobođenje našeg duha iz te kocke za pripadnike masona predstavlja odlazak u četverodimenzionalni svijet Kreatora.

Je li se Harald doista pri stravičnom činu vodio nekom od iskrivljenih interpretacija masonskih učenja, teško je reći, no simbolika slike koju je objavio na društvenim mrežama daje naslutiti da bi to mogao biti jedan od okidača za zločin koji je zgrozio javnost, s tim da je i on osobno u svojoj objavi spominjao baš masone. Masoni iz vodstva Velike lože Austrije oglasili su se u njihovim medijima u povodu ovog strašnog zločina.

“Velika loža Austrije ističe činjenicu da ovaj čovjek nije niti je bio član jedne od njezinih loža, dakle, on nema i nije imao nikakve veze s austrijskim masonstvom”, naglašava se u njihovoj izjavi u sklopu koje austrijski tabloid Heute uz ostalo navodi da je moguće da je ubojica bio član neke masonske lože koja nije službeno priznata.

Loža se zvala Veliki Orijent Hrvatske, a njezin veliki meštar Nikica Gabrić proljetos joj je promijenio ime u Veliku regularnu ložu Hrvatske. Austrijski ubojica Harald Kopitz bio je blagajnik lože Oroboros, koja je bila podloža Velikog Orijenta Hrvatske s 15-ak članova kojima je starješina, odnosno šef te podlože, bio odvjetnik V.P., kojega je Harald javno spomenuo u svojem oproštajnom statusu na društvenim mrežama. Status u kojem se spominju puna imena masona u međuvremenu je nestao iz javnosti. Članovi podlože Oroboros novac za članarinu davali su Kopitzu, koji ga je uplaćivao na svoj račun te je imao obavezu mjesečno ga prosljeđivati Gabriću na račun Velikog Orijenta Hrvatske. Dakle, činjenično je netočno da Nikica Gabrić nikada nije čuo za Haralda Kopitza, dovoljno je da pogleda bankovne izvode svoje masonske udruge.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI