NOVAKOVIĆ O MARIĆU I TOLUŠIĆU: ‘U slučaju u kojem se političaru neke stvari poklone ili ga se počasti nečime, ta osoba mora biti svjesna onoga što prima’

screenshot

Kakve su mogućnosti za zaposlenje nakon što je Zdravko Marić podnio ostavku na dužnost ministra te u kojoj je fazi istraga nekih njegovih postupaka za N1 je komentirala Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za rješavanje sukoba interesa.

“Naš zakon ne poznaje situaciju u kojoj bi mi prestali istraživati Marića. I dalje smo u fazi prikupljanja činjenica i dokumentacije, kada se to završi, na radnom sastanku ćemo vidjeti imamo li dovoljno dokaza za pokretanje postupka”, rekla je Novaković.

Dodala je da u slučaju u kojem se političaru neke stvari poklone ili ga se počasti nečime, ta osoba mora biti svjesna onoga što prima.

“Teško je u našem mentalitetu to objasniti. Vjerojatno ne bi bilo ništa čudno da se nekoga u privatnom sektoru počasti nečime, ali kada obnašate javnu funkciju morate na to paziti. Stvar je u tome da osoba na javnoj funkciji mora biti svjestan tih stvari. Ne možete se dovesti u situaciji da vam netko poklanja nešto što toliko vrijedi. I dalje ste javna osoba, čak i kada ste na godišnjem odmoru”, istaknula je.

Govorila je i o “vremenu hlađenja”, a to je vrijeme u kojem bivši ministar ne smije obnašati određene poslove.



“Postoje razlike za lokalne političare, ministre i volontere. Ministar ima godinu dana u kojoj ne smije obnašati nikakve upravljačke pozicije”, rekla je Novaković.

Komentirala je i uhićenje bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Navela je da je on pitao Povjerenstvo za mišljenje o ulasku u vinski biznis.

“Nije bilo nikakve prepreke. Preispitali smo proceduru i nije problem u zakonu. Problem je na razini fondova”, naglasila je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI