NOVA ŠKOLSKA GODINA 2022/2023. POČINJE 5. RUJNA: Fuchs: ‘Ove godine počinjemo vrlo redovito, uobičajeno, bez ikakvih posebnih mjera, bez maski i bez posebnih kontrola’

Screenshot/N1

Nova školska godina 2022/2023. počinje 5. rujna bez posebnih epidemioloških mjera, rekao je u četvrtak nakon sjednice Vlade Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja. Dodao je kako će Vlada uskoro donijeti model kako bi se u obrazovnim ustanovama ublažio val poskupljenja energenata.

“Škola počinje kao je i planirano, 5. rujna bez posebnih mjera, barem je tako planirano. (…) Ove godine počinjemo vrlo redovito, uobičajeno, bez ikakvih posebnih mjera, bez maski i bez posebnih kontrola”, istaknuo je Fuchs.

Izrazio je uvjerenje kako će to tako i ostati te podsjetio kako su koncem prošle školske godine epidemiološke mjere olabavljene.

“Prošlu školsku godinu završili kao država s najmanje tjedana online nastava po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, i mislimo da u tom smjeru trebamo i nastaviti”, naglasio je.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom povećanju plaća u obrazovanju, ministar je rekao kako će sa sindikatima razgovarati kada to bude bilo potrebno.



“Mislim da su u ovom zadnjem periodu, plaće povećane više nego u zadnjih 10 do 15 godina. Naravno da inflacija i situacija nosi svoje, kada bude bilo potrebno, razgovarat ćemo svakako”, istaknuo je Fuchs.

Ministar je izrazio žaljenje zbog smrti novinara Mislava Bage, istaknuvši da ga je poznavao jako dugo i da je s preminulim novinarom imao posebno dobar odnos.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI