NOVA POZICIJA ŠKORINE SESTRE: Vučemilović na čelu Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nedavno ojačani pripajanjem dvije nove stranke i jednom saborskom zastupnicom te potpunim ujedninjenjem nakon gašenja tri stare stranke, Hrvatski suverenisti održali su konstituirajuće sjednice Predsjedništva  i Glavnog odbora stranke.

Konstituirajuće sjedniceodržane su u nedjelju, 17. listopada 2021. godine, u Zagrebu.

Sjednicu Predsjedništva predvodio je predsjednik stranke Marijan Pavliček, koji je istaknuo da nakon ujediniteljskog Sabora i nedavnih pojačanja u saborskom Klubu, Hrvatski suverenisti pokazuju svoju širinu.

Na sjednicama je poseban naglasak stavljen na predstojeće prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu „Zaštitimo hrvatsku kunu“ kojom se želi u Ustav Republike Hrvatske uvrstiti odredba prema kojoj odluku o promjeni službenog sredstva plaćanja (valute) donosi narod na referendumu.

Odluku o eventualnom uvođenju eura mora potvrditi narod, odnosno uvođenje eura bilo bi moguće tek onda kada to želi većina birača. Pripreme za skupljanje potpisa su u tijeku, tiskan je velik broj potpisnih lista, a vjerujemo da će broj skupljenih potpisa biti daleko veći od potrebitih 380 000.



Glavni odbor Hrvatskih suverenista za svoju predsjednicu jednoglasno je izabrao Vesnu Vučemilović, a za njene zamjenike Dživu Brčića i Hrvoja Šlezaka.

Foto: Hrvatski suverenisti
Facebook Comments

Loading...
DIJELI