NOVA POLITIČKA BURA U DALMACIJI: Ministarstvo nije potvrdilo izbor Krešimira Šakića! Župan Jelić zbog poništenja natječaja najavio burnu presicu

Foto: Niksa Stipaničev/Cropix

Nema mira u Šibenskoj-kninskoj županiji. Naime puno je bure podignuo natječaj pa i izbor direktora Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Naime, Ministarstvo turizma i sporta nije potvrdilo izbor Krešimira Šakića za novog direktora  a koji je izabran na sjednici 5. svibnja.

Presudio je glas upravo župana Marka Jelića a HDZ-ovi su vijećnici na toj sjednici bili suzdržani prilikom glasanja.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić, koji je po funkciji i predsjednik Turističkog vijeća županije, a od odlaska Željane Šikić u upravu Hrvatskih cesta, obnaša i dužnost direktora TZ, kaže da nije zabrinut novonastalom situacijom.

“Nisam još stigao pročitati dopis, jer sam u Betini. Ne uzbuđujem se previše jer tamo piše i pouka o pravnom lijeku i dao sam pravnicima da pregledaju i da sukladno tomu pravno reagiramo. Po mojem mišljenju Ministarstvo je definitivno, u određenim aspektima, prekoračilo one ovlasti koje imaju. O tome ću se detaljno očitovati kad budem imao sve informacije i sazvat ću tiskovnu konferenciju o stranačkom kadroviranju, klijentelizmu i takvim stvarima”, kazao je za Šibenski portal  župan Marko Jelić.

No da stvar bude zanimljivija Ministarstvo turizma je zatražilo da se natječaj poništi i  i sazove novu sjednicu na koju će pozvati sve prijavljene kandidate uključujući i HDZ-ovu kandidatkinju Jelenu Obratov čiju prijavu je Vijeće odbacilo jer priloženi program rada nije potpisala, a to je bio uvjet koji nije propisan Pravilnikom, nego je u natječaj dodan po želji župana Marka Jelića.



“Ne vidim ništa sporno u odgovoru Ministarstva jer oni i ne traže ponavljanje natječaja. Traže samo poništenje odluke sa sjednice Vijeća na kojoj su se predstavljali kandidati i ponavljanje prezentacije programa rada na koju će pozvati i mene. Zadovoljna sam jer čitavo vrijeme ne tražim ništa drugo, nego samo jednaku mogućnost kao i svi ostali kandidati”, kazala je Obratov.

Na prošlom natječaju, odbačena je prijava novinarke Sanje Jurišić jer nije bila potpisana no naknadno je utvrđeno da natječaj nije proveden po propisanoj proceduri pa je tako bio i poništen. Jurišić inače figurira kao izbor župana Marka Jelića, no problem je što je većina u Vijeću HDZ-ova a oni naravno imaju svoga favorita.

A tko je Krešimir Šakić? Nekadašnji direktor JU NP Krka, sada voditelj Odsjeka za financije, računovodstvo, investicije i investicijsko održavanje u tom nacionalnom parku. Bio je također i ravnatelj TEF-a a poznat je i kao glazbenik. Naime, član je šibenskog benda ‘Strings’ s Mirom Odakom.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI