NOVA POBJEDA ZDRAVKA MAMIĆA: Sud donio odluku o kazni provalnicima u Zdravkovu kuću!

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dvojica lopova koji su provalili u vilu Zdravka Mamića na Tuškancu, u veljači 2016., danas su na na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu osuđena na uvjetne i djelomično uvjetne zatvorske kazne, prenosi Jutarnji list.

Presudom Dinamov čelni čovjek može biti zadovoljan.

Tino M. (30) dobio je 18 mjeseci zatvora, s time da u zatvoru mora izdržati najmanje 7 mjeseci dok mu se ostalih 11 mjeseci uvjetuje time da ne počini novo kazneno djelo. On je već ranije osuđivan upravo zbog provalnih krađa.

Njegov 6 godina mlađi kolega, Daniel S. (24), koji je neosuđivan, dobio je samo uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Obojica moraju solidarno nadoknaditi 60.000 kuna Mamiću. Za ostatak naknade štete od 290.000 kuna Mamić mora pokrenuti građansku parnicu.

Kako je potvrdio sud 60.000 kuna je minimalna šteta koju je pretrpio Mamić dok je on sam ukradene dragocjenosti procijenio na 350.000 kuna.



Prema donsenoj  presudi, Mamiću su iz kuće ukrali sat marke Hubolt s dva reda dijamanata, crnom narukvicom od kaučuka, sat marke Audemars Piguet crne boje, ručni sat marke Ulysse Nardin s crnom gumenom narukvicom i crnim kućištem, ženski ručni sat marke Rolex srebrno-zlatne boje s crnom podlogom i metalnom narukvicom, srebrnu narukvicu s privjeskom, dvije kožnate narukvice marke Balenciaga, bijele i crne boje te dva zlatna lančića.

Prema vlastitom priznanju te su večeri 5. veljače, zajedno s još dvojicom maloljetnika došli do Mamićeve vile kad nikoga nije bilo unutra te dok je jedan od maloljetnika ostao vani čuvati stražu, njih trojica preskočili su dvometarski zid te kroz balkon provalili u unutrašnjost.

Obojica su se pokajali na sudu, a Tino M. je istaknuo kako je otac petero djece dok je Daniel S. rekao kako takvo nešto više u budućnosti neće nikad učiniti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI