NOVA OPTUŽNICA PROTIV PEVECA: Na saslušanju se branio šutnjom!

Davor Puklavec/PIXSELL

Osječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protv poduzetnika Zdravka Peveca, tvrdeći da je u nakani neistinitog prikazivanja autorskog prava na ime Pevec podnio krivotvoreni dokaz, radi čega je zatraženo izricanje kazne od godinu dana zatvora.

Prema optužnici, Pevec je od travnja 2016-te do veljače 2018.godine u namjeri da pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo neistinito prikaže autorsko pravo na  ime Pevec na nedefiniran način pribavio neistinito sačinje sporazum između njega i trgovačkog društva Pevec koji trenutno posluje pod imenom Pevex.

Tim ugovorom dozvoljavalo se da njegovo prezime Pevec koristi poduzeće Pevec d.o.o. iz Bjelovara, kao i njegova povezana poduzeća. Zatim je Zdravko Pevec taj sporazum, znajući da nikada nije sačinjen, priložio sa zahtjevima za proglašenje žigova ništavim.

Tereti ga se zato da je nabavio i koristio lažnu ispravu s namjerom da sproiječi dokazivanje u upravnom postupku podnoseći krivotvoreni dokaz svjestan toga da se radi o krivotvorini. Shodno tome, tužitaljstvo Peveca tereti za kazneno djelo protiv pravosuđa, ali i kazneno djelo krivotvorenja istrage zahtjevajući jednogodišnju zatvorsku kaznu. Inače, kaznenu prijavu radi krivotvorenja istrate protiv Peveca istoimeno trgovačko društvo podiglo je u lipnju 2018.godine. Temeljem te prijave provedeni su izvidi, ali i pribavljena dokumentacija, te obavljeni obavijesni razgovori s više osoba uz ostalo i sa predsjednikom Uprave Pevexa Juricom Lovrinčevićem, Pevec se na sasušanju branio šutnjom.

Podsjetimo, Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja nedavno su osuđeni za nepripadajućih četiri milijuna kuna otuđenih iz Peveca, dok je sami Zdravko Pevec kriv i za utaju 27 milijuna kuna poreza.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI