NOVA ‘KRV’, NOVI MINISTRI: Među njima i buduća najmlađa članica Vlade

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je kako će Hrvatski sabor u petak izglasati nove ministre. Time je potvrđeno da su već odabrani novi članovi Vlade. Kako su već objavili mediji, to su Davor Filipović, Marin Piletić i Anja Šimpraga

Evo kako će izgledati kadrovska križaljka.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić mogao bi naslijediti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, a Davor Filipović dolazi na mjesto ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, piše N1.

No, u Vladi će biti i jedno iznenađenje. Zamjena za SDSS-ov kadar iz Vlade Anja Šimpraga ubuduće će biti potpredsjednica Vlade umjesto Borisa Miloševića.

Anja Šimpraga rođena je 23. srpnja 1987. godine u Kninu, završila je Agronomski fakultet u Zagrebu te je stekla zvanje magistra agronomije. U SDSS se učlanila kad joj je bio 18 godina. U Vladi će biti najmlađa članica.



Prije mandata u Saboru, u kojem je zamijenila Borisa Miloševića, bila je potpredsjednica općinskog vijeća općine Ervenik, potpredsjednica Aktiva žena SDSS-a, predsjednica šibensko-kninske županijske organizacije SDSS-a i zamjenica župana Šibensko-kninske županije.

U Saboru se najviše pamti njezin emotivni govor u kojem je naglasila da je bila dijete iz kolone dok je s obitelji bježala iz Knina.

“Posljednjih dana svi pričaju o Oluji, baš svi. Bez obzira koliko o tome doista znaju. Jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali, bez obzira iz kojeg su kuta ili iz koje su je pripadnosti doživjeli. Svake godine u ove dane dijete progovori u meni. Sjećanje jedne djevojčice iz kolone”, bile su njezine riječi kojima je započela svoje izlaganje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI