NOVA BIZARNOST HSS-a: ‘Na pressici bivših članova u Solinu izrečeno je niz neistina i kleveta o HSS-u Splitsko–dalmatinske županije’

Marko Lukunic/PIXSELL

Nikada se niti jednoj stranci na hrvatskoj političkoj sceni nije dogodilo ništa slično što se dogodilo HSS-u

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji koju je sazvala nekolicina bivših članova HSS-a u Solinu izrečeno je niz neistina kleveta i dezinformacija o HSS-u Splitsko–dalmatinske županije, priopćili su predsjednica GO HSS Split Mirna Kovačić i predsjednik ŽO HSS ST-DAL Jure Gurdulić.

“Postavljamo pitanje koje to organizacije HSS-a prestaju s radom kako se navodi? Gradska organizacija Sinj i Solin su raspuštene u prosincu prošle godine, a njihovi čelnici već su se učlanili u HDZ, u Dicmu i Vrgorcu organizacije HSS-a davno su prestale s radom tako nisu održale godišnje skupštine za 2016. godinu kao ni organizacije u Podbablju i Klisu”, pišu Gurdulić i Kovačić te dodaju:

“Gradska organizacija HSS-a Splita, iz koje danas nitko nije bio na tiskovnoj u Solinu, imala je svoju izbornu skupštinu i izabrala svoja legalna tijela, a izabrana predsjednica GO HSS Splita Mirna Kovačić, koja je ujedno i županijska vijećnica HSS-a, kandidirat će se za gradonačelnicu Splita na sljedećim lokalnim izborima u čemu je podržana od strane Odbora ŽO HSS-a.

Nikada se niti jednoj stranci na hrvatskoj političkoj sceni nije dogodilo ništa slično što se dogodilo HSS-u, a to je da se legitimno donesenim odlukama najviših tijela stranke usprotivila neznatna manjina u cilju rušenja stranke. Najdrastičniji primjer takvog ponašanja dogodio se upravo u našoj Županijskoj organizaciji HSS-a kada je Momir Karin, tada još predsjednik ŽO HSS-a, preko medija pozvao sve HSS-ovce da glasaju za drugu listu na prošlim parlamentarnim izborima.

Županijska organizacija HSS-a po broju svojih vijećnika u predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave i broju dužnosnika, te broju aktivnih gradskih i općinskih stranačkih organizacija na području SDŽ je na trećem mjestu i koja se nakon izborne skupštine na kojoj su izabrani novi mladi i sposobni kadrovi, ozbiljno se priprema za predstojeće lokalne izbore”, stoji u njihovu priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI