NOGALO PROZVAO TOMAŠEVIĆA DA PREUZME ODGOVORNOST: ‘Očekujem da bude pošten, dosljedan te da se drži svega onoga što je obećavao u kampanji’

Foto: Cropix

Bivši dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak doktor Boro Nogalo za N1 je komentirao raspisivanje natječaja za novog ravnatelja te ustanove.

“Glavno pitanje je zašto se nakon moje smjene raspisalo pet natječaja? Što je toliko loše u toj bolnici i zašto je to tako? Zašto se za ravnatelje postavljaju nekompetentne osobe”, upitao je Nogalo.

Istaknuo je da je posljednji natječaj raspisan jer je “profesorica Sanja Kolaček na posljednjem natječaju za ravnatelja izabrala svog kuma”.

“Takva odluka nije mogla opstati. Došla je osoba koja je posljednje četiri godine imala radno vrijeme od četiri sata. Izvukli su ga iz šešira, a opet je riječ o osobi s Rebra, institucije koja je u nekoliko navrata i na neprimjeren način pokušala preuzeti Srebrnjak”, rekao je.

Dodao je da je Srebrnjak “vrhunska lokacija sa skupim zemljištem, za koji postoji puno interesa”.Ne zna zašto ministri to dozvoljavaju, ali i naznačio kako je već poznato tko će biti novi ravnatelj.

“Kada od uprave tražimo da se povuku granice prije pregovora, ništa se ne događa. Upravno vijeće se ne sastaje niti svakih mjesec dana. Događaju se pogodovanja i opstrukcije”, rekao je Nogalo.

Smatra da će cijela stvar završiti loše po djecu i roditelje.

Pozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića da preuzme odgovornost za Srebrnjak.

“Očekujem da bude pošten, dosljedan te da se drži svega onoga što je obećavao u kampanji. Očekujem i da ne bude kao Poncije Pilat koji pere ruke kao prošli put, kada je rekao da o tome odlučuje Upravno vijeće. Jednom se možete prevariti, ali drugi put ne. Došli smo do Rubikona”, naglasio je doktor.

Na kraju je rekao kako je svoje sumnje prijavio i hrvatskim i EU istražiteljima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI