NOGALO IMA NOVOSTI: ‘Maknut je određeni krimen zdravstvenoj ustanovi kojoj sam bio na čelu skoro 23 godine’

Foto: Cropix

Vrhovni sud odbacio je žalbu kojom je uprava Dječje bolnice Srebrnjak tražila reviziju dvije prethodno dobivene presude Bora Nogala o nezakonitoj smjeni i vraćanju na mjesto ravnatelja, izvijestio je Nogalo, a prenosi N1.

“Tim činom je po treći put zadovoljena pravda i maknute su ogromne štete učinjene ne samo meni kao osobi već i kao liječniku, a u konačnici što je najbitnije maknut je određeni krimen zdravstvenoj ustanovi kojoj sam bio na čelu skoro 23 godine”, poručio je Nogalo.

U izjavi Hini rekao je kako mu nije jasno zbog čega je nakon dvije prethodno dobivene presude sadašnja Uprava bolnice tražila reviziju pravomoćno dobivenih presuda.

Smatra da su pritisci svih uprava pa i današnje na pravosuđe usmjereni na to da se uništi projekt Centar za translaciju DB Srebrnjak (CCTM), vrijedan 440 milijuna kuna čiji je on bio potpisnik dok je bio ravnatelj, a trenutno je zamjenik voditeljice projekta.

Nogalo je zaključio da je on u tom slučaju žrtva mobbinga interesnih skupina koje pošto-poto žele optužbama izmisliti neki krimen i spriječiti realizaciju velikog projekta.



“Nevjerojatno je da su prvi akteri protuzakonitih aktivnosti sada Uskokovi optuženici, da je dug nakon moje smjene zbog raznih načina izvlačenja novca narastao na preko 70 milijuna kuna, a da se samo ja i moja bivša uprava koja je uspješno vodila bolnicu i borila protiv kriminala optužuju.”

Ukazujući na međunarodni značaj i ciljeve projekta, koji bi trebao hrvatskom zdravstvu donijeti najmoderniju dječju bolnicu u ovom dijelu Europe te znanstveni institut, Nogalo je upozorio da su interesne skupine dovele do toga da je projekt ugrožen.

No, poručio je da ne odustaje od borbe za dobrobit našeg naroda i bolesne djece te je pozvao na dogovor politike grada Zagreba i Vlade, očekujući čvrst i beskompromisan dogovor gradonačelnika Tomislava Tomaševića i premijera Andreja Plenkovića te realizaciju tog velikog projekta, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI