NOGALO DAO ORIGINALAN KOMENTAR SITUACIJE: ‘Ovo sve je kao Top lista nadrealista’!

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo komentirao je situaciju u toj bolnici koja je posljednjih dana punila medijske stupce i zbog čega se na udaru čak našao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Novoizabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Darko Richter u petak se povukao s te dužnosti, a smijenjeno je i Upravno vijeće bolnice na čelu sa Sanjom Kolaček. Nogalo se osvrnuo na te događaje.

“Ovo je situacija za top listu nadrealista. Žao mi je što se sva priča svodi na svjetonazor. Tragično je da se on nikad nije prijavio dok nije došla kuma. Kad je došla profesorica Kolaček, onda se on prijavio. Ona se morala izuzeti iz cjelokupnog procesa, ali ona se nije izuzela”, rekao je Nogalo gostujući na N1 televiziji.


U posljednjem natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sve je kaže bilo sporno.

“Sporna je bila činjenica da se mogao javiti bilo tko s fakulteta, a mi smo klinika. Nije bilo kriterija koliko si u upravljačkom procesu. Imate jako puno kriterija koji uopće nisu bili uvažavani”, tvrdi.“Vraćati umirovljenika u situaciji kad imate dva kandidata koji su uzdigli Srebrnjak nije dobro. Izabere se osoba koja definitivno nije u stanju vladati situacijom i upravljati klinikom. Čovjek nema nikakvog upraviteljskog iskustva”, dodao je.

Nogalo kaže da je to što je netko citiran i što objavljuje odlično, ali da je najveća vrijednost profesionalnog stvaralaštva kad se ‘dovuku’ veliki europski projekti.

Pojasnio je i koja je sad procedura nakon što su ostavku dali Richter i Upravno vijeće:

“Mora se raspisati novi natječaj. Mora se upravno vijeće sastati, mora raspisati novi natječaj. Mjesec, mjesec i pol dana će trebati dok se to sve ne odvije”, kaže Boro Nogalo.

Richterov izbor, podsjetimo, izazvao je burne reakcije jer je ovaj liječnik 2010. godine dao krajnje kontroverzne izjave o umjetnoj oplodnji. Richter je tada u intervjuu Glasu Koncila izjavio da su supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona “na neki način predstavlja silovanje u epruveti”, a pozivao se i na Božje zakone.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI