Njemački mediji zgroženi partijanjima na Zrću: ‘Gostima se fućka za razmak!’

Njemački RTL objavio je snimke partijanja sa Zrća na otoku Pagu, konstatirajući da se turistima koji su došli na poznatu destinaciju u Hrvatskoj “fućka za razmak”, piše Večernji list.

“Dugi redovi pred klubovima, stotine partijanera na uskom plesnom podiju, party-brodovi puni do ruba podsjećaju na vrijeme prije koronavirusa, no riječ je o trenutnoj stvarnosti u Hrvatskoj”, navodi njemački RTL.

Podsjećaju da su proteklih dana objavljene i snimke raspojasanih turista u Francuskoj, Španjolskoj i Bugarskoj, koji uopće ne poštuju epidemiološke mjere, a sada se tom društvu “pridružuje i hrvatsko Zrće”.

“Držanje sigurnog razmaka, nošenje maske i higijena ovdje su prošlost iako broj zaraženih u Hrvatskoj raste. Razvija li se ovdje novo žarište virusa?” pita se njemački RTL. RTL citira i neke svoje gledatelje koji trenutno ljetuju u Hrvatskoj.

“To što se ovdje upravo događa nije normalno. Klubovi su do kraja puni, unutra ima i po dvije tisuće ljudi”, kaže jedan od njemačkih turista. Novinarka RTL-a Madeline Zilch kaže da je njen dojam da u Novalji nitko ne poštuje preporuke u vezi nošenja maski.



“U svim restoranima i barovima u kojima sam dosad bila konobari su masku nosili ispod brade ili uopće nisu”, kaže ona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI