NJEGOVO IME U SDP-u SE SVE GLASNIJE SPOMINJE: Kriv je zbog debakla

Goran Kovacic/PIXSELL

Umjesto Davora Bernardića, odnedavno je na čelo SDP-a zasjeo Zlatko Komadina. Epilog je to onoga što je socijaldemokratima donio razočaravajući rezultat parlamentarnih izbora, nakon kojih se Bernardić odlučio za ostavku.

To što Komadina privremeno vodi Partiju tek je kozmetička promjena, jer nije nepoznanica da je baš on taj koji je posljednjih godina čvrsto stajao uz Bernardića štiteći ga čak i onda kada su ga mnogi drugi kritizirali. Upravo zato među SDP-ovcima se sve otvorenije izgovara njegovo ime u kontekstu odgovornosti za rezultat parlamentarnih izbora.

”Naravno da nitko od nas ne može kriviti samo Komadinu, ali je nevjerojatno da je on kao stranački doajem i iskusan političar tako čvrsto stajao uz Bernardića svo ovo vrijeme ignorirajući sve one koji su ga mjesecima kritizirali, nikome od nas nije jasno zašto se Komadina tako postavio”, komentira naš sugovornik iz SDP-a pa podsjeća da je kompletno rukovodstvo njegove stranke ignoriralo nagomilane probleme.

”Nama je u kratkom roku otišlo mnogo prepoznatljivih imena, pustite sad Opačić i Bandićeve žetončiće, ali recimo napustio nas je jedan Glavašević, on je jasno rekao što je problem sa strankom onda kada je iz nje otišao, nitko se na to nije obazirao”, prisjeća se naš sugovornik pa podsjeća na kritike koje su na račun Bernardića iznosili Vedran Babić, Peđa Grbin, Hajdaš Dončić i Zmajlović.

”Umjesto da bar analiziramo ono što su ti ljudi izgovorili oni su gurnuti na margine, marginalizacija je uslijedila i na parlamentarnim izborima, a cijena je u konačnici svima nama jasna, Bernardić se nije borio za stranku već za samoga sebe, a u konačnici ništa nije dobio ni on, ni stranka. Zato na red treba pozvati i Komadinu, i one koji su se pravili da se ništa oko nas ne događa, gurajući probleme pod tepih”, zaključuje naš sugovornik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI