NJEGA NITKO NI NE SPOMINJE! Peđa Grbin izbrisao je čovjeka koji je godinama radio za stranku

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Sve SDP-ove probleme koji su ponovno izašli na vidjelo nemoguće je pobrojati.

Nakon što je iz stranke izbacio Gordana Marasa i Rajka Ostojića na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke ostavku je podnio Peđa Grbin, a taj njegov potez izazvao je burnu reakcija među njegovim stranačkim kolegama, premda je Grbin u međuvremenu od ostavke odustao.

On kako za sada stvari stoje ipak nema namjeru povući se s čela Partije, no taj njegov potez ponukao je SDP-ovce da sami počnu promišljati o rušenju svojega neodlučnog predsjednika.

Šačica SDP-ovaca koji još uvijek pokušavaju pronaći argumente za njegov ostanak, u medijima se ne želi isticati niti komentirati taj njegov potez kažu tek kako se radi o ishitrenom činu kojega je povukao pod pritiskom.

No, oni koji Grbinu nisu skloni, a takvih je sve više, tvrde kako Grbin definitivno stranku vodi u ponor, i čini sve suprotno od onoga što je najavljivao u svojoj kampanji za unutarstranačke izbore. Pitaju se Grbinovi kritičari o kakvim se pritiscima radi i u kakve se spletke on uvukao kada tako brzo puca pod njima pa podsjećaju na njegove premijerske ambicije uz opasku da su a toj poziciji pritisci svakodnevni.



Sve veći broj SDP-ovaca problematizira izbacivanja svojih kolega, a posebno se problematizira upravo izbacivanje Marasa jer se time nastojala spriječiti njegova kandidatura na izborima za šefa zagrebačke organizacije stranke. Prema tvrdnjama naših sugovornika, time je Grbin pokazao da o demokraciji ne zna baš ništa, pokazao je kako je SDP miljama daleko od moderne stranke u kojoj se uvažavaju konstruktivne kritike i drugačija mišljenja, a sve to opisuje se kao još jedan poraz.

SDP danas nema zastupnika ni nalik onome kakvim je bio Maras, govore naši sugovornici, koji su kritični i prema tome što nitko ne spominje izbacivanje dugogodišnjeg zastupnika Nenada Stazića koji se za stranku grčevito borio oduvijek. Nitko nema ništa protiv toga što su se oprostili s Marinom Opačak Bilić zastupnicom iz Slavonskog Broda koja se našla u središtu afera i njeno izbacivanje pozdravljaju, no ostali potezi koje Grbin vuče s nekolicinom pristaša postaju razlog radi kojega bi i on sam mogao pasti u naletu nezadovoljnih socijaldemokrata koji s pravom propitkuju budućnost svoje stranke, čiji rejting pleše oko ruba provalije iz koje će se teško vratiti na stare staze.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI