Nižu se slučajevi trovanja, cure grozne informacije, ministar Beroš poručio: ‘I tako je najbolje uvijek piti vodu’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Povodom novih zaprimljenih pacijenata uslijed navodne konzumacije kontaminirane vode, ministar Vili Beroš je obišao KBC Zagreb i razgovorao sa  ravnateljem Antom Ćorušićem.

 

“U ovom trenu imamo tri slučaja, jedan je lakši, otpušten je na kućno liječenje. Jedan je bolesnik u Rijeci, jedan u Zagrebu. Sve institucije rade svoj posao, novih informacija nemam”, rekao je. “Situacija je do danas bila drugačija kad je bio jedan bolesnik, a sad imamo tri slučaja sličnih ozljeda. Provode se izvidi. Nemamo elemente za izdavanje upozorenja osim

Podsjetimo, ministar zdravstva za N1 je potvrdio kako su se i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

Istaknuo je da se na promatranju nalaze dvije mlađe osobe te da su stabilno i van životne opasnosti.



Tom užasu nema kraja, novi slučaj trovanja u Zagrebu: Mladić završio u KBC-u, evo što je popio

 

Podsjetimo, nakon što se u ponedjeljak društvenim mrežama u Hrvatskoj, a potom i po medijima počela širiti vijest o navodnim trovanjima gaziranim pićima koja “spaljuju jednjak” te nakon što je jutros potvrđeno da je jedna osoba hospitalizirana u Rijeci, danas se oko podneva napokon oglasila i Coca-Cola.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml”, priopćili su iz te kompanije dodajući da izražavaju duboku zabrinutost te da su u potpunosti otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u utorak popodne je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Kako se doznaje od voditeljice Odjela za zdravstvenu ispravnost hrane u HZJZ Dubravke Marije Kreković, preliminarni rezultati očekuju se unutar 24 sata, a Zavod će o njima izvijestiti Državni inspektorat.

U tijeku je policijska istraga.

Novo priopćenje iz Coca Cole

“Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze i kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu”, prenosi HRT.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI