NIŽU SE REAKCIJE NA STRAVIČAN ZLOČIN: ‘Centar za socijalnu skrb nije imao postupanja u toj obitelji, niti je bilo indicija nasilja’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas u naselju Mlinovi svoje troje djece. Ovaj je događaj zgrozio i šokirao cijelu hrvatsku javnost.

Podsjetimo ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine, a potom se pokušao ubiti trovanjem no preživio je i nalazi se u bolnici.

O svemu su se oglasili policija, DORH, predsjednik Milanović, gradonačelnik Zagreba Tomašević a izjavu za medije dala je državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margarete Mađerić.

“Ovo je strašan događaj, potpuno neshvatljivo. Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti voljena i zaštićena, u svoje i ime Ministarstva izražavan najiskreniju sućut majci i cijeloj užoj i široj obitelji, što se sustava tiče obitelj je 2018. godine bila u nadležnom Centru za socijalnu skrb tijekom obveznog savjetovanja za sve obitelji koje se razvode, došli su s unaprijed postignutim dogovorom o roditeljskoj skrbi, nakon toga nije bilo postupanja. Centar za socijalnu skrb nije imao niti jednu prijavu koja bi ukazivala na obiteljsko nasije prema djeci i majici”, rekla je državna tajnica Mađerić.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI