NIZ POŽARA U DALMACIJI I NA VELEBITU: Pod kontrolom požar na Hvaru, u pomoć stižu snage iz Splita

Foto: Pixabay/Ilustracija

Između mjesta Dola i Vrbanja na otoku Hvaru, u nedjelju oko 13 sati buknuo je požar, koji još uvijek u potpunosti nije ugašen, ali je, kako ističu vatrogasci, pod kontrolom.

“Noć je prošla radno, uspjeli smo ga obuhvatiti, imamo samo izdimljavanja po sredini, nemamo više sa strane, zasad je dobro”, istaknuo je za Hrvatski radio Nikola Škare, zapovjednik DVD-a Hvar, objavio je HRT.

Napomenuo je kako je izgorjelo desetak hektara guste borove šume, a u jednom su trenutku bile ugrožene i kuće.

Dogodila se i tragedija kada je jedan mještanin pokušao obraniti svoju imovinu pri čemu je poginuo.

Iz Splita dolazi pojačanje za gašenje požara, pa se očekuje da će požar danas biti stavljen pod nadzor.Nažalost, nije to bio jedini požar jer je nešto prije ponoći ispod mjesta Gornjeg Brgata na dubrovačkom području također buknuo šumski požar. Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa Dubrovačka. Unatoč jakoj buri požar je nešto poslije jedan sat stavljen pod nadzor i saniraju se rubni dijelovi.

Treba naglasiti kako već sedmi dan na Velebitu gore dva požara, i to na brdu Panos kod naselja Rizvanuša te kod Lovinca na Malom Goliću. Postoji opasnost od širenja požara zbog povremenih eksplozija zaostalih mina i bure koja je sve jača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI