NITKO U HDZ-U NE USUDI SE OVO REĆI NA GLAS: Što se doista dogodilo u noći nakon izbora?

Boris Kovacev/Cropix

”Hvala Bogu, moglo je i gore, malo je falilo da potpuno potonemo, predsjednički izbori pokazali su kako loše stojimo, rezultat je loš, ali se to nitko u HDZ-u u ovom trenutku ne usudi reći na glas, između redaka, i iza kulisa o tome se uvelike raspravlja, pitamo se tko je podbacio, a svi dobro znamo da se razlog ovakvog rezultata krije u pojavi Mire Škore”, priča jedan HDZ-ovac o stanju u svojoj stranci koja muku muči s predsjedničkim izborima, odnosno epilogom prvog kruga u kojega se njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u srazu sa Škorom jedva provukla.

”Više nitko ne spominje crne labudove, nama se dogodio kontinuitet, dio birača priklonio se Škori, protestirajući protiv Plenkovića, kampanja se djelom svela na to da je glas za Grabar-Kitarović glas za Plenkovića, i dio birača konzervativaca, HDZ-ovaca glasajući za Škoru kaznio je i njega, i predsjednicu, ali nije samo to. Pa pratili ste kampanju, i sve ste i sami vidjeli. Predsjednica je nizala gafove, koji se ne opraštaju, preko kojih nije moguće prijeći, za to je kriva samo ona i njen tim, Plenković sigurno nema veze s njenim izjavama da će Bandiću nosati kolače, ili sa onim govorom u Osijeku, on se i sam crvenio radi toga, ali nije bilo pomoći”, kaže ovaj HDZ-ovac dodajući da je za njega ovakav rezultat očekivan.

”Ipak, ništa još nije gotovo, situacija je sada neriješena, a nije ni Škoro izašao kao pobjednik, od onoga što je najavljivao, od onog entuzijazma očekivali smo više, ali ipak, poruka je poslana, i njegovim, ali i predsjedničinim rezultatom. Naše biračko tijelo, koje je budimo realni isto ne želi ovakav HDZ mi moramo izvući neke pouke iz svega ovoga, ne može se reći da je zabrazdio samo Plenković, on je slao neke poruke desnici, ali nakon Marakeša, Istanbulske bojim se da desnica njega više i ne čuje. Nije važno što se desilo jučer, niti što će se desiti na predsjedničkim izborima u konačnici, važno je što nosi sutra, SDP-ovci su nas na ovim izborima s Milanovićem pretekli, a to je tek početak, osnuje li Škoro stranku, kao što se priča Plenković će zbilja morati prikočiti, ako želimo ostati na vlasti. Izgubili smo Slavoniju, izgubili smo dio svojih gradova. Hitno nam treba analiza, moramo zbiti redove i zajedništvo iz floskule pretvoriti u stvarnost, jer zajedništva do sada nije bilo, da jest ne bi sada Milanović u drugi krug ušao kao pobjednik”, zaključuje ovaj HDZ-ovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI