NITKO TO NE BI OČEKIVAO: Evo što je izjavio slovenski premijer kako se oduprijeti Covidu-19

Ilustracija

Slovenski premijer Robert Golob svojom izjavom o “slanoj vodi i sunčanju kao ‘prirodnim lijekovima’ protiv Covida-19″ ovih je dana u svojoj zemlji izazvao niz komentara.

“Imamo dva prirodna lijeka protiv Covida-19: to su Sunce i slana morska voda. Odlično je što u sadašnjem valu epidemije virus ima slabije varijante jer sada možemo svi na more i tamo se izliječiti. Ne šalim se, ovo je čista istina”, rekao je Golob u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV.

Vlada je na Twitteru odmah reagirala, tumačeći da Golob nije mislio doslovno.

“Predsjednik vlade želio je samo istaknuti da na prirodan način možemo povećati razinu vitamina D, što poboljšava imunitet. Osim toga, poznati su i pozitivni učinci morske vode na ljudsko zdravlje i raspoloženje”, pojasnili su iz Golobova kabineta.

Komentari na društvenim mrežama su različiti, od onih posprdnih koje su premijerove riječi podsjetile na neke olake izjave koje je u epidemiji Covida-19 davao bivši američki predsjednik Donald Trump, dok su drugi upozorili premijera da se drži svoje struke, a epidemiju prepusti stručnjacima.



Infektologinja Bojana Beović koja je za bivšu vladu vodila stručnu skupinu za Covid-19 istaknula je da je novi premijer vjerojatno htio biti optimističan i smiriti ljude prije jeseni. Prema njezinim riječima, u javnosti je izjava uzeta izvan konteksta, pa je shvaćena kao neslana šala ili doživjela zlurade komentare.

Prenose se i izjave medicinskih stručnjaka koji smatraju da prekomjerno sunčanje ljudskom organizmu može više štetiti nego ojačati njegov imunitet, dok tezu o prirodnom liječenju morskom vodom i sunčanjem smatraju sasvim neznanstvenom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI