NISU IMALI NOVACA PA SU ODLUČILI UKRASTI SVINJE S FARME: Krali od prosinca do sredine veljače i odveli ih kombijem ‘A je to”

Pixabay

Netko krade novce, netko parfeme, a netko svinje…Takva neobična krađa dogodila se na farmi u Svetom Ivanu Zelini kada su dvojica muškaraca iz okolice Križevaca ukrala 73 svinje s te farme. Vrijednost ukradenih svinja iznosi oko 100 tisuća kuna, objavio je portal Danica.

Kako piše spomenuti portal, 35-godišnji muškarac čiji je nadimak Zeko i 28-godišnji muškarac nadimka Suki krali su od prosinca do sredine veljače. U nekoliko navrata dolazili su kombijem do farme svinja u vlasništvu tvrtke Agrozelina logistika koja je surađivala s Mesnom industrijom Vajda Čakovec.

Otključali su ulaznu ogradu i vrata farme i to ključem koji je Zeko imao kao djelatnik farme, navodi se u optužnici. Zeko je kasnije u istrazi tvrdio da ga je na krađu nagovorio Suki, kojemu je trebao novac.

Izjavio je da su ukrali 25 do 30 svinja, nikako 73 te da su na prodaji uprihodovali 15 tisuća. Te novce su podijelili.

“Svinje smo odvozili pomoću kombi vozila ‘A je to’. Taj najam vozila obavio je Suki jer je on nekad bio zaposlenik tog obrta. Suki je svinje dalje prodavao, ja nemam pojma kome”,  rekao je prvookrivljeni Zeko.



Kada je uvidio da im prijeti zatvorska kazna, Zeko je sve porekao te počeo naglašavati kako su svinje vozili za šefa.

Njegov partner Suki svalio je krivnju na Zeku.

Kako je ispričao, Zeko je odlučio ukrasti svinje jer mu gazda farme nije platio plaću. On mu je samo pomogao u tome, a za usluge prijevoza dobivao je od Zeke 300 kuna po turi i još 200 kuna za najam kombija ‘A je to’. Zeko je, prema njemu, bio odgovoran i za prodaju svinja.

Priča je završila tako što im prijeti višegodišnja kazna zatvora.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI