NISU DUGO IZDRŽALI: Tomašević nakon tri mjeseca smijenio ljude zbog kojih ga je oporba napadala

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević razriješio je predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Nikolu Vukovića i člana uprave Antu Samodola, neslužbeno doznaje Dnevno.hr.

O smjenama se šuškalo posljednjih dana nakon što se dvojac nije pojavio na prošlotjednoj sjednici zagrebačke Skupštine na kojoj je predstavljeno izvješće o poslovanju Holdinga za prošlu godinu.

Kao neformalni razlog smjene navodio se sukob Vukovića i Samodola s Nadzornim odborom Holdinga.

Tomašević ih je u Nadzorni odbor imenovao 14. lipnja nakon preuzimanja vlasti. Vuković i Samodol imenovani su bez natječaja, što je zagrebačka oporba iskoristila za napad na Tomaševića. Tvrdili su da je prekršio predizborno obećanje kako će Grad prestati s praksom imenovanja bez javnog natječaja, a njihovim imenovanjem bavilo se i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Na kritike o imenovanju bez natječaja Tomašević je tvrdio je da nije imao izbora te je obećao da će preostale članove izabrati na natječaju. Kazao je da se za Vukovića i Samodola odlučio jer “poznaju sustav i već su bili na nekim pozicijama u Holdingu, ali su otišli jer se nisu slagali s modelom upravljanja koji je prethodno postojao”. Međutim, nešto više od tri mjeseca kasnije već ih se odrekao.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI