NIŠTA OD SVEGA: Povjerenstvo obustavilo postupke protiv Plenkovića, Marića, Dalić i Petrova

screenshot

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na današnjoj sjednici donijelo odluku o obustavi postupaka u predmetima pokrenutim protiv premijera Andreja Plenkovića i ostalih visokih dužnosnika.

Povjerenstvo je tako odlučilo obustaviti postupak protiv Andreja Plenkovića, Martine Dalić, Zdravka Marića i Bože Petrova oko načela djelovanja u slučaju Lex Agrokor dok se ne riješi situacija sa spornim člankom 5. Zakona o sukobu interesa.

Osim slučaja premijera, protiv kojeg je postupak pokrenut zbog netransparentnog komuniciranja prema javnosti u slučaju donošenja tzv. Lex Agrokora, Povjerenstvo je raspravljalo i o predmetima potpredsjednik vlade i ministra financija Zdravka Marića, čelnika Mosta Bože Petrova i nekadašnje ministrice Martine Dalić. Protiv njih je također bio postupak zbog slučaja Lex Agrokor.


Povjerenstvo je 31. svibnja 2019. trebalo donijeti odluku je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano za njegove aktivnosti prilikom izrade Lex Agrokora, ali se to nije dogodilo jer je dan prije sjednice zatražio izuzeće predsjednice povjerenstva Nataše Novaković uz obrazloženje da je ona bila zaposlena u HUP-u koji je povezan s Agrokorom.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI