NINO RASPUDIĆ O OBNOVI ZAGREBA: ‘Moraju se ispričati građanima jer su i sami podržali Zakon, jednako su odgovorni’

Foto: Pixsell

Spora obnova Zagreba i Banovine nakon potresa i dalje je jedna od glavnih tema.

Saborski zastupnik MOST-a kazao je da su oni od samog početka upozoravali na stanje na Banovini te da to nije bilo teoretiziranje već su od početka bili fizički prisutni.

“Veliko srce je Hrvatska pokazala na početku”, rekao je Raspudić, dodavši da bi se i pola godine i godinu i pet godina nakon potresa trebalo pitati što je s ljudima tamo.

“Kontejner je prostor koji će loše utjecati na zdravlje ljudi. Nekako su izašli iz fokusa javnosti. Upozoravali smo da je pitanje ekonomske održivosti tamo važno, da treba uključiti građevinare i proizvođače koji su tamo na terenu. Imamo situaciju da ljudi iseljevaju, stvar stoji na mjestu, ali ne treba čuditi kada vidimo središte Zagreba, koji je najatraktivnija lokacija u Hrvatskoj, kako danas izgleda i stoji na mjestu”, komentirao je Nino Raspudić za N1 televiziju.

Tko je zapravo krivac za cijelu situaciju i tko je zapravo zakazao Raspudić je kazao da je primarna motivacija Vlade bila kontrolirati veći dio novca koji će ići za obnovu, a Možemo! i SDP su sukrivci za loš zakon o obnovi jer su zajedno s HDZ-om za njega glasali.



Ono što je njihova primarna motivacija bila je kontrola nad tokom novca, ta centralizacija i stvaranje Fonda. Neću reći da je netko imao loše ili kriminalne namjere. Bilo im je stalo da kontroliraju veći dio novca koji će ići za obnovu, a nisu se pitali hoće li taj zakon biti provediv. Mi imamo moralno pravo taj zakon kritizirati, za razliku od nekih – neobično mi je vidjeti da Možemo! danas govori da je zakon manjkav. Pa zašto ste glasali za zakon? Možemo! su stvarali moralnu paniku, pritiskali da što prije treba donijeti zakon i podržali ga zajedno s HDZ-om i SDP-om. Oni su sukrivci i trebaju se ispričati zagrebačkoj javnosti. Zakon je loš i neprovediv”, rekao je saborski zastupnik Mosta.

Rekao je i da se stvara lažni dojam da imamo oporbu, što to nije istina: “Zajedno su donijeli zakon, a Možemo! je bio ključan u stvaranju te psihoze. Pritiskali su da se što prije donese taj zakon” , kazuje Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI