NINO RASPUDIĆ: ‘Nećemo podržati vladu Andreja Plenkovića. Nastojat ćemo biti konstruktivni jer dolazi jedno vrlo ozbiljno vrijeme’

Foto: Pixsell

Nino Raspudić, koji je na listi Mosta ušao u Sabor, najesen očekuje “možda i socijalne nemire” i tešku krizu. U takvom vremenu Most bi bio “konstruktivna oporba”, i to ovako…

Da će i Most biti “čvrsta, jaka i konstruktivna oporba za N1 je obećao Nino Raspudić.

“Nećemo podržati vladu Andreja Plenkovića. Nastojat ćemo biti konstruktivni, jer dolazi jedno vrlo ozbiljno vrijeme”, rekao je, a potom je pojasnio na što misli:

“Korona traje i dalje. Uskoro, nakon ljeta, očekujemo da će zijevnuti rupe u proračunu, da ćemo imati ekonomske, vjerojatno i socijalne nemire i trzavice”.

Raspudić je rekao da će svi trebati pokazati odgovornost i u toj situaciji da će trebati podržavati vladine dobre prijedloge. Raspudić, međutim, ne vidi da bi isto tako prema opoziciji mogao nastupati HDZ.“Ja sam siguran da HDZ i većina neće podržati nikakve prijedloge o promjeni izbornog zakona, o promjeni zakona o referendumu, tako da se referendum omogući i regulira, a ne da se onemogući, ili pak reformu pravosuđa kako bi se iskorijenila korupcija”, istaknuo je.

Potom je konstatirao da “na tome počiva njihova moć”, zapravo govoreći o korupciji i o HDZ-u. Raspudić je dalje hvalio Most kao stranku čiji zastupnici tradicionalno maksimalno rade svoj posao, što se vidi po, rekao je, količini sudjelovanja u saborskim raspravama i broju zakonskih prijedloga.

Potom je rekao tko je za njih najviše glasao:

“Za nas više glasaju žene, visokoobrazovani i mladi. To ne znači da za nas ne glasaju ili muškarci, ali ovo ipak pokazuje da je to jedna nova Hrvatska”.

Ostao je iznenađen kad ga je voditelj pitao o mogućnosti da im priđe netko tko je sada u Domovinskom pokretu:

“K nama!? O tom, potom! Teoretski je to moguće, koalicija od šest stranaka, da dođe do nekog razmimoilaženja. Ako bi netko pokucao, analizirali bismo od osobe do osobe”.

Voditelj mu je spomenuo ocjene da je Most “konzervativna klerikalna stranka”, konkretno je bila riječ o Radimiru Čačiću.

“Klerikalni” je jedan ružan, boljševički izraz… To je kao da ja njega nazivam gerijatrijom”, komentirao je Raspudić.

“Most se profilirao kao jedna umjereno konzervativna radosna opcija, kao jedan radosni konzervativizam”, objašnjavao je Raspudić ideološku poziciju Mosta.

Raspudić se, inače, ne slaže da je HDZ s ovim rezultatima u rangu onoga gdje je bio u vrijeme Franje Tuđmana. Rekao je da postotak jest taj, ali da je to bilo upola manje glasova, što je povezao s izbornim zakonom, objavio je N1.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI