Nikolić: ‘Srbija treba uvesti pojam ‘zatiranje’ koji će označavati srpsko stradanje’

Srdjan Ilic/PIXSELL

'Srpski narod, razmjerno broju stanovnika, svakako pripada narodima koji su najviše stradali u povijesti čovječanstva', kaao je Nikolićč

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na obilježavanju 75 godina od Novosadske racije da bi u pravni sustav Srbije trebalo uvesti ustanovu “spomen-žrtve” i pojam “zatiranje”, koji će se odnositi na “istrebljenje srpskog naroda”, piše N1. 

“Srbija bi trebala u naš pravni sustav uvesti ustanovu ‘spomen-žrtve’ i objediniti jedinstven spomen-kompleks kao znak sjećanja na sve nevine žrtve koje su podnesene u pokušaju istrebljenja čitavog srpskog naroda, židovskog, romskog i drugih bratskih naroda s ovih prostora u Prvom i Drugom svjetskom ratu”, rekao je Nikolić kod spomenika “Obitelj” na novosadskom Keju žrtava racije.

Nikolić kaže da će se zalagati da se u pravnom sustavu Srbije ustanovi pojam “zatiranje”, koji će označavati srpsko stradanje, kao u što se riječ “holokaust” odnosi na stradanje židovskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

“Srpski narod, razmjerno broju stanovnika, svakako pripada narodima koji su najviše stradali u povijesti čovječanstva. ‘Zatiranje’ neka označava pokušaj istrebljenja srpskog naroda za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali i u vrijeme fašističkih režima u fašističkoj Njemačkoj i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj”, rekao je Nikolić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI