NIKAKO DA JOJ KRENE: Nakon Jelene Veljače na sudu završio i suprug Vito Turšić

instagram

Na zagrebačkom Općinskom prekršajnom sudu pred sutkinjom Josipom Svetinom našao se ovih dana prekršajni predmet Vite Turšića, bivšeg savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović i supruga poznate glumice i aktivistice Jelene Veljače.

Turšić se na sudu našao zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a predmet je na sud stigao nakon obveznog prekršajnog naloga Prve postaje prometne policije PU Zagrebačke s konca listopada 2019-te godine. Još u srpnju ove godine Općinski prekršajni sud proglašen je nadležnim mjestom za vođenje prekršajnog postupka protiv Turšića, a po pravomoćnog tog rješenja predmet će ustupiti Općinskom sudu u Sesvetama, koji ujedno i jest mjesto nadležno za vođenje prekršajnog postupka.

Prema obrazloženju, policija je izdala obvezan prekršajni nalog protiv bivšeg savjetnika prve predsjednice, međutim, sutkinja je definirala kako je prekršaj počinjen na području mjesne nadležnosti sesvetskog suda.

Naime, suprug Jelene Veljače prekoračio je brzinu u svojem automobilu, a uz njegovo ime upisana je njegova bivša zagrebačka adresa na Jarunu gdje je živio s bivšom suprugom i njihovo dvoje djece.

”Sutkinja je utvrdila da je prekršaj počinjen na području mjesne nadležnosti Općinskog suda u Sesvetama, obzirom je okrivljenik upravljajući vozilom kretao se brzinom veće od dopuštene u naseljenom mjestu, u Sesvetama, pa je za vođenje postupka mjesno nadležan Općinski sud u Sesvetama u smislu odredbe čl. 98. st. 1. Prekršajnog zakona’’, stoji u rješenju Prekršajnog suda na kojega Turšić u roku tri dana ima pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki prekršajni sud.



Kao što je poznato, Turšić i Veljača u braku su od početka ljeta ove godine, a još i prije sklapanja braka na društvenim su mrežama plijenili pažnju svojim skladnim životom. Zanimljivo, i sama Veljača nedavno se pojavila na sudskoj ploči jer je uhvaćena u vožnji kroz crveno radi čega i nju očekuje sudski proces.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI