NIKAKAV TOMAŠEVIĆ! U SDP-U OGORČENI: Evo tko bi mogao biti njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika

Foto: Cropix

Do unutarstranačkih izbora koji bi se trebali održati koncem rujna SDP će voditi Zlatko Komadina, i to kao vršitelj dužnosti predsjednika. Tu je poziciju Komadina preuzeo pošto je Davor Bernardić suočen debaklom na izborima odlučio podnijeti ostavku na rukovodeću poziciju u najvećoj oporbenoj stranci.

To što je Bernardić podnio ostavku za SDP zapravo ne znači previše, u djelu stranke taj potez smatraju kozmetičkim činom pošto su oni iz stranačkog vodstva koji su podržavali Bernardića ostali na svojim pozicijama.

Nisu međutim Bernardićevi donedavni savjetnici na svojim pozicijama ostali već sada tragaju za nekim tko bi mogao konkurirati Peđi Grbinu koji je za sada jedini kandidat za predsjednika SDP-a.

Te igre koje se provode među kadrovima bliskim Bernardiću u stranci ne nailaze na odobravanje, a izvori bliski Grbinu već su puni zamjerki. ”Situacija je za SDP kritična, nemamo vremena za sukobe i raslojavanja, s kojima se očito ne prestaje, SDP-u treba potpuno novo vodstvo, jer nas je okružila paprena konkurencija, HDZ dugo nije bio ovako snažan, a tu je i platforma Možemo koja će u sabornici sasvim sigurno iskoristiti svoju politiku, pred nama nisu samo stranački nego i lokalni izbori. Na to se moramo usmjeriti u suprotnom nam se ne piše dobro”, ističe naš sugovornik kojemu se ne sviđa ideja da SDP kao svojega kandidata podupre Tomislava Tomaševića, prvog čovjeka ove lijeve platforme koja u Zagrebu namjerava rušiti Bandića.

”Mi smo takvih propusta već imali kada smo podržavali Anku Mrak Taritaš, nestranačku kandidatkinju, što nije urodilo plodom, SDP na lokalnim izborima u Zagrebu mora imati svojega kandidata, parlamentarni izbori su dokazali da to ne može biti Gordan Maras, ali moglo bi se promisliti o Mireli Holy. S dobrom kampanjom ona bi mogla ostvariti korektan rezultat”, smatra naš sugovornik te napominje da ni za ove posljednje rezultate ne treba kriviti samo Bernardića.”Mi smo kolektivno podbacili, ne treba se zavaravati, istina Grbin i ekipa oko njega jesu osvojili najviše preferencijalnih glasova, liste su pogrešno skrojene, no bilo je tu i bezbroj drugih grešaka, nama interno treba restart”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI