NIKAD ŽEŠĆI OKRŠAJ PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA! Predsjednikov suradnik: Znamo čega se premijer boji

Foto: Pixsell

Tvrda kohabitacija između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića postaje sve tvrđa, a Milanovićevi najbliži suradnici smatraju kako je za zahlađenje odnosa odgovoran upravo predsjednik Vlade.

”Milanović je jedini političar na aktualnoj političkoj sceni od kojeg Plenković strahuje, on je njegova istinska oporba. Odmjeren je, precizan i bez dlake na jeziku, Milanović se ne boji te takozvane Plenkovićeve verbalne nadmoći. Izgleda da je i građanima sve prihvatljiviji kao državnik i to neovisno o ideološkoj orijentaciji.

Plenković to vrlo dobro zna, zato i ne propušta priliku da ga napadne”, svjedoči naš sugorovnik iz Ureda predsjednika te dodaje da Milanovića ti napadi u posljednje vrijeme uistinu smetaju.

”Predsjednik je od početka mandata otvoren za suradnju s Plenkovićem, međutim, Plenković je taj koji neprestano baš na Milanoviću glumi velikog državnika, to je pokazatelj da ipak pomalo strahuje od njega. No Milanović je doista odlučio biti predsjednik svih građana, i toga se slijepo drži”, kaže naš sugovornik. Bilo kako bilo, konflikti između vladajućeg dvojca ponovno su se intenzivirali nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reagiralo na Milanovićevo putavanje u Albaniju. Milanović je ustvrdio kako je Plenkoviću osobno u Kninu najavio taj posjet o Albaniji, otkrivajući mu ujedno i teme razgovora. Uz ostalo, istaknuo je kako je svoje putovanje u Albaniju greškom deklarirao kao privatno, radi čega se i ispričao.

“Čovjek kaže – idem kod Edija Rame u Albaniju, njegova prijatelja socijaldemokrata, i ja kažem OK. To ne znači da je tamo išao u državni posjet, službeni ili radni, a može biti i ljetni, prijateljski, gotovo obiteljski susret na kojem nema suradnika, nema protokola, ni medija”, komentirao je Plenkoviću ovu Milanovićevu retoriku osvrćući se i na Milanovićevu izjavu o HDZ-ovom derneku u Finskoj. Te su riječi za Plenkovića neprimjerene i bezobrazne, a Milanoviću je ujedno poručio da se bavi svojim problemom, a druge pusti na miru.



“Predlažem mu da se bavi svojim posjetom i to što spominje da mi je rekao s nogu nije notifikacija službenog posjeta niti konzultacija o vanjskopolitičkim temama i nikakvo sukreiranje vanjske politike”, rekao je Plenković dajući naslutiti da između njega i Milanovića nema primirja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI