NEZADOVOLJNICI HSS-OM ODASLALI OŠTRU PORUKU: Darko Koren osnovao Mrežu nezavisnih lista!

Mreža nezavisnih lista

Za prvog predsjednika Mreže nezavisnih lista izabran je Darko Koren te petero potpredsjednika: Đurđica Mustaf, Miljenko Flajs, Goran Gregurek, Vjekoslav Maletić i Željko Šantić. Tajnik će, prema statutarnim odredbama, biti izabran na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora

U ponedjeljak je u koprivničkoj gradskoj vijećnici održana osnivačka sjednica Glavnog vijeća nove političke stranke – Mreže nezavisnih lista. Podravsko-prigorski župan Darko Koren je osnivač i idejni začetnik stranke koji ne taji kako je stranka nastala kao odgovor nezadovoljnih iz HSS-a. Na sjednici se okupilo 107-ero osnivača.

Za prvog predsjednika Mreže nezavisnih lista izabran je Darko Koren te petero potpredsjednika: Đurđica Mustaf, Miljenko Flajs, Goran Gregurek, Vjekoslav Maletić i Željko Šantić. Tajnik će, prema statutarnim odredbama, biti izabran na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora, javlja drava-info.

Koren je istaknuo da su upravo ljudi najveća vrijednost ove političke platforme. Korena od početka prati sada već bivših 12 predsjednika općinskih i gradskih organizacija HSS-a te neki od lokalnih dužnosnika.

Mreža nezavisnih lista
Mreža nezavisnih lista

Od 3.100 članova HSS-a u našoj županiji dvije trećine ih, prema Korenovim riječima, podupire Mrežu. A u petnaestak općina Mrežu zasad podupiru istaknuti pojedinci iz HSS-a koje onda prati i većina članova te stranke. Stoga se ni program Mreže neće u bitnome razlikovati od dosadašnjeg političkog angažmana kojega su prakticirali unutar HSS-a, pojašnjava Koren, ali i ističe što bi bilo dobro za budućnost ne samo Mreže već i cijele županije:

Kad je pak riječ o Koprivnici, čini se da Mreža zasad nema namjere ponuditi kandidata za gradonačelnika. — Nemamo kandidata za gradonačelnika. To bi u ovom trenutku, s obzirom na političku scenu u gradu, bilo pretenciozno. Ali građanima Koprivnice ipak ćemo ponuditi kvalitetnu listu za Gradsko vijeće. Hoćemo li se uključiti i u borbu za izvršnu vlast, odlučit ćemo u danima koji su pred nama.



Predsjednik stranke je rekao da će se kandidirati za župana te vjeruje da će ga na tom putu podržati i HDZ.

“Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a, večeras nam se ovdje obratio biranim riječima i nakon njih sve sam više uvjeren da će ta stranka podržati moju kandidaturu”, dodao je.

Podsjetimo, nova stranka MREŽA nezavisnih lista se nalazi kao 320. stranka u Hrvatskom registru, a o toga uz Mrežu ih je još aktivno 156.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI