NETRPELJIVOST SU OSTAVILI IZA SEBE: Kolinda se s Milanovićem češće čuje nego s Plenkovićem, u SAD-u je tražila i novi posao

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na iznenađenje mnogih predsjednik Zoran Milanović sa sobom je na putovanje u SAD poveo bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Upućeni međutim svjedoče da su bivša predsjednica, i aktualni predsjednik posljednjih mjeseci u odličnim odnosima te da Grabar-Kitarović s Milanovićem kontaktira znatno češće nego što kontaktira s aktualnim premijerom Andrejom Plenkovićem u čiji se HDZ nije niti pokušala vratiti nakon što je baš od Milanovića poražena na predsjedničkim izborima.

Svojem nasljedniku Grabar-Kitarović ništa ne zamjera, svjesna je da su prozivke izrečene tijekom kampanje i teške riječi koje su u kampanji pale dio svojevrsnog političkog performansa i igrokaza, no zato vodstvu svoje stranke ipak zamjera to što se u njenoj kampanji nisu kvalitetnije, i aktivnije angažirali.

Još nije oprostila ni Miroslavu Škori to što je nije podržao u drugom krugu izbora, no uvjerena je kako su se u pozadini tih predsjedničkih izbora događala podmetanja radi kojih i jest ostala bez još jednog mandata. S tim se međutim bivša predsjednica vrlo brzo pomirila, odmak od politike joj je godio, baš kao i višemjesečni odmor kojega je provela sa svojom obitelji. Posvetila se vlastitom zdravlju, dovela liniju u red, našla posao u Međunarodnom olimpijskom odboru, aktivno sudjeluje u članstvu brojnih globalnih organizacija, posvetila se radu na ZŠEM-u, a uz to drži predavanja mladim ljudima na različitim događanjima na kojima je rado viđen gost.

Rado se predsjednica odazvala pozivu kolege Milanovića i radi toga što je jedan od njenih dugoročnih ciljeva pronalazak posla u UN-u, dok je s druge strane Milanović pozivajući je sa sobom na put postupio prilično racionalno. Na taj je način pokazao fleksibilnost i proširio bazu birača, koja je uistinu u zadnje vrijeme sve šira baš na konzervativnom dijelu političke arene, koja ne ostaje ravnodušna na Milanovićeve posljednje istupe.



Bivša predsjednica nije bila dio službene delegacije, no bez obzira na to za vrijeme zasjedanja UN-a odradila je nekoliko neformalnih, ali za nju važnih sastanaka, SAD je za njih očigledno bio zajednička misija, a netrpeljivosti i neslaganja ovaj je politički dvojac odavno ostavio iza sebe, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI