NESTAŠNA DJECA HRVATSKIH TAJKUNA I POLITIČARA! Imamo veliku listu

Zbog prijetnji policajcima nedavno je uhićen Tomislav Đakić, sin šefa Hvidre i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića. Mladić je prijaveljen za kazneno djelo prijetnje službenim osobama za što se predviđaju kazne u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora. Ovim je činom Tomislav postao treći sin ovog moćnog slavonskog HDZ-ovca koji ima ozbiljne probleme sa zakonom. Zbog nasilničkog ponašanja policija je problema imala sa njegovom braćom Ivanom i Hrvojem, sinom iz prvog braka ovog zastupnika. Mediji su naime 2010 šosačo da ke tada 23-godišnji Hrvoje uhićen nakon što je na Ugljanju nasrnuo na Predraga Vukčevića. No, i mimo obitelji Đakić djeca pojedinih hrvatskih političara i tajkuna zanimljiva su javnosti pa se tako u medijima zbog tučnjave pojavljivao sin saborskog zastupnika Steve Culeja. Dino Bošnjaković sin je ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji predsjeda Nadzornim odborom komunalne tvrtke Ivakop iz Ivanić Grada. I u ovom slučaju potkrala se jedna slučajnost, ministar Bošnjaković inače je iz Ivanić Grada, kojim vlada HDZ-ov gradonačelnik Javor Bojan Lešo, dok je istovremeno mladi Bošnjaković u istome gradu član predsjedništva HDZ-ove mladeži te član predsjedništva Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije. Osim aktualnih političara, sasvim sigurno vrlo zanimljivo zvuče i podatci o djeci hrvatskih političara koji su ostavili traga u novijoj hrvatskoj povijesti.

Ako je itko ostavio traga u novoj hrvatskoj povijesti, tada je to nedvojbeno pokojni predsjednik Tuđman. Od troje njegove djece, u političkim vodama relativno vješto pliva sin Miroslav, koji je ujedno doktorirao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Nakon očeve smrti pokušavao se potvrditi kao vođa desnice, a kako mu to nije pošlo za rukom, nakon političkih lutanja, smiraj pronalazi u HDZ-u, a u medijskom prostoru opisivan je i kao Tuđmanovo dijete koje je najmanje profitiralo od svojega prezimena.

Drugi sin, Stjepan Tuđman poznat je po ugostiteljskim pothvatima i ne pretjerano uspješnom vođenju lokala na prilično atraktivnim lokacijama u Zagrebu. Njegove su tvrtke kao dobavljači zagrebačkog Studentskog centra, koncem devedesetih javno prozivane jer su cijene na fakturama bile višestruko više nego li one na tržnicama. Od ove neugodne priče Stjepan se povlači osnivajući tvrtku Patria film, koja je trebala snimati filmove, ali ni to mu nije pošlo za ruku pa je danas zapravo gotovo nemoguće saznati čime se bavi drugi Tuđmanov sin. Poznato je međutim da se kćerka Nevenka bavila poduzetništvom i to još od 1992., a između ostaloga bavila se prodajom tehničke robe. Koncem 90-tih osnovala je tvrtku koja je za Ledo pravila kornete.

U političkim vodama skrasio se i sin pokojnog Ivice Račana, Ivan Račan. Nakon završene srednje matematičko-informatičke škole, prilično se ozbiljno angažirao u SDP-u i to do te mjere da se u kuloarima pričalo o njegovom ogromnom utjecaju na bivšeg premijera Zorana Milanovića, s kojim je bio u prijateljskim odnosima. Ironično, na pretposljednjim parlamentarnim izborima Račanova agencija Maksima komunikacije, bila je angažirana u predizbornoj kampanji stranke Pametno.

Atraktivna kći jednoga od najutjecajnijih HDZ-ovaca Željka Reinera, svojedobno je odriješila kesu i stranci donirala čak 30 tisuća kuna, što ne bi bilo previše čudno da u to doba nije imala svega 19 godina. Nedavno je na svojem Facebook profilu napisala da počinje raditi za HDZ.



Sin Branimira Glavaša, mladi Filip zaposlen je u osječkom odvjetničkom uredu Marijana Hanžekovića, a bivši šef HSS-a Zlatko Tomčić ima tri kćeri. Nedvojbeno, najpoznatija od njih je Martina Tomčić Moskaljov, operna solistica i magistrica na Visokoj glazbenoj školi u Grazu. Njezina sestra Amika u Americi je studirala astrologiju, kojom se danas profesionalno bavi te je za 15 minuta konzultacija s ovom damom potrebno izdvojiti oko 400 kuna. Marija Tomčić najmlađa je u dinastiji, završila je Međunarodnu gimnaziju, studirala grafički dizajn te se okušala kao novinarka.

Daleko od politike djeca su HDZ-ova Andrije Hebranga. Sin Darko je projektni menadžer zaposlen u bankarskoj grupaciji Intesa, dok je kćerka Ivana doktorica znanosti zaposlena na Filozofskom fakultetu. Pokćerka Vanda završila je poslovnu školu u Americi, a jedno vrijeme bila je zaposlenica Agrokora.

Sin bivše premijerke Jadranke Kosor, viši je asistent na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

U Londonu se školovala kćer bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, dok Sanaderova kći Petra glumačku karijeru gradi ‘preko bare’. U Den Haagu se školovao sin SDSS-ova šefa Milorada Pupovca te je odnedavno zaposlenik riječkog Filozofskog fakulteta. Njegova sestra Tihana diplomirala je sociologiju i filozofiju

Bandićeva miljenica Anamarija radi u tvrtki Combis, koja je u vlasništvu HT-a.

Sin ustavnog suca i bivšeg SDP-ovca Mate Arlovića, Vladimir također je dramatizirao ispred jednoga zagrebačkog noćnog kluba. Nije mu se, naime, dopalo što njega i društvo zaštitari nisu pustili u klub pa je prvo nasrnuo na njih, a zatim mokrio po autima u kojima su sjedile nepoznate djevojke. S njime u društvu tada je bio sin ondašnjeg glavnog državnog odvjetnika Branka Jordanića. Nije ova nezgoda bila prvi incident Arlovića mlađeg, jer se spominjalo da je jednom prilikom kao maloljetnik fizički nasrnuo na policajca. Unuk Josipa Manolića je pak na stranice crne kronike dospio nakon što je pucao ispred jednog zagrebačkog narodnjačkog kluba. Osim djece političara, zanimljivim životom žive i djeca hrvatskih tajkuna, koja pripadaju u skupinu zlatne hrvatske mladeži. U tu skupinu svakako i nedvojbeno spadaju djeca Ivice Todorića. Stariji Ivičin sin Ante, veliki je ljubitelj porschea, štoviše znanci ga opisuju i kao – kolekcionara. U garaži ih ima nekoliko, a među njima i Porsche cayenne kojega vozi Todorićeva supruga Vesna, koja je izradila i personalizirane tablice na kojima stoji – VT. Kada je o voznom parku riječ, priča ne staje u garaži.

Obitelj najbogatijeg Hrvata dičila se i helikopterom Bell 427 i jahtom Janom, a osim toga Todorići su bili i kraljevi nekretnina, osobito onih za odmor.

Tako treba spomenuti vilu u Medveji kod Opatije, ali i kuću u Gorskom kotaru, znanu kao – Čarobna koliba. Todorići su si ”kolibu” priuštili nakon što su ondje proveli nekoliko odmora, a riječ je o imanju koje se prostire na 8000 kvadrata. Sama kuća velika je 200 metara četvornih i sagrađena od ručno obrađenih trupaca smreke i jele, dok pod krase porculanske pločice. I namještaj u kolibi ručno je izrađen, a dašku luksuza pridonose i sauna, podno grijanje, kamin i bazen. Todorići su ljeta provodili na otočiću Smokvici nedaleko Rogoznice, a još uvijek posjeduju i staru kuću na Pantovčaku, iz koje su se preselili u Kulmerove dvore.

Ako govorimo o proslavama, e, tek tada Todorići ne štede! Primjerice, vjenčanje Ante Todorića i hrvatske misice Martine Novosel, upriličeno je za tristotinjak gostiju, a je tom prigodom odjenula posebno dizajniranu vjenčanicu koju je kasnije zamijenila Versaceovom haljinom, a za atmosferu su se pobrinuli Stavros, Jole i bend Kužiš stari moj.

Da ne štedi na svojoj voljenoj, Ante je pokazao kada je Martini organizirao rođendansku proslavu u Dubrovniku. U staroj gradskoj jezgri iznajmio je luksuzni restoran Gil’s, a za 50-ak ljudi koji su gostovali na tulumu, rezervirao je sobe u hotelu Excelsior, pa se priča kako je za tu proslavu iskeširao pola milijuna kuna. Ante Todorić, stariji je Ivičin sin koji je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, te magistrirao na temu financija. Postao je izvršni predsjednik za poslovnu grupu maloprodaju u Agrokoru po okončanju studija, a dosad je bio dopredsjednik čitavog koncerna Agrokor.

Društvene mreže utočište su Ive Todorić Balen, a na njima objavljuje fotografije svojih druženja s poznatim prijateljicama – Severinom i Andreom Čermak. Todorićeva kći Iva u brak je s Hrvojem Balentom, menadžerom tvrtke, uplovila 2004., a svadba je organizirana u zagrebačkom Westinu gdje su uzvanici, njih 350, uživali u skupim vinima i plodovima mora. Iva i Hrvoje godinama su bili u vezi, a za najsvečaniji dan u životu, Todorićeva kći je vjenčanicu dala ručno šivati u Italiji.

Nekadašnja direktorica Agrokorova marketinga jedna je od autorica vode u boci s porukom, a za sebe kaže da je velika vjernica koja rado posjećuje Međugorje. Iva voli javno kazivati o sebi pa je tako javnost svjedočila i njezinom gubitku kilograma, nakon podvezivanja želuca. Diplomirana ekonomistica sa suprugom Hrvojem ima troje djece – Taru, Ivana i Antu, a kao djevojčica radila je u obiteljskom stakleniku sortirajući i pakujući cvijeće. U javnosti se slikala i kada je poznati turski glumac Onur posjetio Hrvatsku, odnosno Konzumove supermarkete, te je tada u medijima otkrila detalje iz svojega života. „Kada sam bila mala, željela sam biti teta u vrtiću, a kada sam odrasla shvatila sam da bih mogla imati i svoj vrtić.

Međutim, roditelji su me usmjerili da završim fakultet i tako nekako je ta ideja nestala“, rekla je u intervjuu za Večernji list, dodajući da je radila i na blagajni u Konzumu. Štoviše, tom je prigodom priznala da svi Agrokorovi direktori jednom mjesečno rade u Trgovini, a njezina obitelj radi 24 sata na dan. Progovorila je tada Iva i o životu u očevu dvorcu. „Lagala bih kad bih rekla da mi u dvorcu nije ugodno, ali iskreno, najljepši mi je vrt pod Sljemenom u kojemu mi je najveće veselje kada vidim Antinu i svoju djecu kako trče po njemu i uživaju“, kazala je Iva, nastavljajući da svoju djecu hrani Ledovom smrznutom hranom, jer preko tjedna nema vremena za kuhanje.

I mlađi Todorićev sin Ivan, zanimljiv je javnosti. Diplomirani ekonomist bio je predsjednik NO Agrokora, a prije imenovanja na tu poziciju u medijima je slovio kao pravi playboy kojega se moglo sresti u noćnim izlascima i na raznim zabavama duž jadranske obale. Bio je poznat i po vezi s poznatom pjevačicom Lanom Jurčević. Nakon prekida s Lanom, Ivan se skrasio u zagrljaju srpske manekenke, Milice Mihajlović, koja navodno ne uživa simpatije Todorićeve supruge, ali nju za to nije odveć briga, obzirom da sve rjeđe iz Zagreba odlazi u Beograd, ali i s obzirom na to da su nedavno vezu učvrstili rođenjem djeteta. Na popisu tajkuna koji su imetak zgrnuli 90-tih pod upitnim okolnostima, među prvima se nerijetko spominje Dukatov šefer Luka Raić. Kada se novac i imetak steknu lako, tada ih je lakše i trošiti, u skladu s time i Lukini sinovi ne štede.

Ovaj vlasnik farmaceutske tvrtke, tako je svojedobno na odmor u azijski resort poveo sinove Brunu, Luku i Frana. Noćenje u dvokrevetnoj sobi ondje stoji 28 tisuća kuna, međutim Rajići su se odlučili za boravak u ekskluzivnoj vili u kojoj im se pridružila i Lukina sestra Ivana, s obitelji. Odmor na kojega su se ‘prebacili’ privatnim avionom, začinili su dočekom Nove godine u hotelskom kompleksu 4Seasons, s pet zvjezdica, a Rajić na popratnim aktivnostima u odmaralištu nije špara. Tako su djeca uživala ispijajući koktele, a Luka i Fran borili su se s profesionalnim boksačima, čije su snimke pokazivali gdje drugdje doli na Instagramu. Luku je otac počastio zabavom u streljani, a s obzirom na to da u hotelskom kompleksu rade vrhunski svjetski kuhari, uživali su i u jastozima, kavijaru i šampanjcu. Sinovi Luke Rajića, i inače preferiraju šampanjac, pa su se na društvenim mrežama znali hvaliti fotografijama Don Perignona od 1500 kuna, s kojim se zalijevaju, prilikom izlaska u noćne klubove. Rajićevi sinovi, na istim tim mrežama prezentirali su i kolekcije satova, a sin Luka ne srami se mota koji mu je životna nit vodilja- Stay Rich od Die Por (ostani bogat, ili umri siromašan). Očev imenjak hvali se i selfijima u privatnim avionima, slikama skupih automobila pokušavajući razagnati koju jurilicu odabrati, a jedne je prigode pozirao među jastucima presvučenim Versaceovom jastučnicom, dok je nosio krznenu bundu te u ruci držao ‘kubanku’.

”Kada me pitaju što je život, ja im kažem da je to kada staviš gume za Volkswagen na bijelu kožu novog Mercedesa koji u Hrvatskoj košta 330 tisuća eura”, riječi su ovo Joška Keruma. Je li potrebno reći da se radi o sinu nesuđenog splitskog gradonačelnika Željka Keruma? Zgodna je priča i o Hrvoju Žužiću. Sin tajkuna Željka Žužića, prvog čovjeka Soliduma, izazvao je prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, dok je teško ozlijeđen i njezin dečko Hrvoje Matijašević. Hrvoje Žužić je toga kolovoza 2006. godine nesreću je izazvao pod utjecajem alkohola, a za počinjeno djelo dobio je kaznu od pet godina zatvora. Zanimljivo je da je i prije kobnog dana, Žužić junior imao 19 prometnih prekršaja, a spekuliralo se da su zataškani zbog majke, inače utjecajne sutkinje na velikogoričkom sudu.Ivan Primorac, sin jednog od najbogatijih Hercegovaca, Marijana Primorca, teškog 60 milijuna eura, kao maloljetnik je bez vozačke dozvole BMW-om Z3 usmrtio dvije 16-godišnje Makaranke. No, sud mu je umanjio kaznu uz obrazloženje da – potječe iz obitelji društveno prihvatljivog položaja…

Sjećate li se Josipa Katalenića? Pjevača koji je najveću slavu stekao zbog povezivanja s pedofilijom? Sin je utjecajnog krapinskog moćnika Dragutina Katalenića, pa postoji mogućnost da su mu stoga oproštene tri prometne nesreće u kojima je ozlijedio pješakinju. Napravio je tako Josip i 18 prometnik prekršaja, prijetio novinarima, a pištoljem je nasrnuo i na maloljetnika. Podsjetiti valja i na obitelj Petrač, jer su i otac i sin odgovarali zbog istog kaznenog djela, što je raritet u hrvatskim okvirima, po kojem su poznati još i Gucići, obzirom da se osim Josipa u sudskim spisima provlačilo i Zvonimira i Antu i to sve u domeni gospodarskog kriminala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI