NESRAZMJER ISTRAŽIVANJA I REALNOSTI! Većina građana podržava Stožer i uvođenje covid potvrda?

Foto: Pixsell

U Hrvatskoj je provedeno novo istraživanje o naklonosti i povjerenju građana prema Stožeru civilne zaštite, kao i mjerama koje donosi u jeku pandemije.

Rezultati navodno nepristranog istraživanja začuđuju, budući da nisu u skladi niti s odazivom cijepljenja, kao ni s reakcijama na mjere i izjave stožera koje viđamo na društvenim mrežama.

Prema istraživnju Dnevnika Nove TV većina građana odobrava rad Stožera.


Riječ je o čak 56 posto građana koji rad odobravaju. No, rad ne odobrava njih 36 posto. Ne zna šest posto i bez odgovora je dva posto ispitanika.

Valja naglasiti i kako je ovo pad potpore jer je prije godinu dana rad Stožera odobravalo tek 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.Najveći broj građana vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu. Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor osam posto ispitanika.

Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire četiri posto građana i Krunoslava Capaka koji može računati na četiri posto potpore. Netko drugi je za tri posto građana onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto građana. Ne zna njih šest posto.

Istraživanje pokazuje i kako većina građana želi uvođenje COVID potvrda, njih čak 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih dva posto.

Većina građana nije preboljelaCOVID ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto građana preboljelo je COVID.

Velika većina, njih 82 posto, cijepit će se trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna šest posto cijepljenih građana.

Objektivno gledano, ovo posljednje zaista dovodi u pitanje kvalitativnost uzorka društvenog istraživanja, budući da je broj cijeljenih građana s dvije doze, prema svjetskim podacima, još nije dosegnuo ni 50 posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI