NEMOĆAN PRED ISTINOM: Mesić podnio ostavku na mjesto počasnog predsjednika SABA-e

Petar Glebov/24sata/Pixsell

Ipak, poručio je i da njegova privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i njegova "privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimki starih četvrt stoljeća, neće biti poljuljana"

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u utorak je podnio ostavku na dužnost počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimki s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

>>> (VIDEO) ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO: Pogledajte kako Mesić brani Artukovića i Jasenovac!

“Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimke s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992., kao i one kasnije objavljene iz godine 1990., te uzimajući u obzir činjenicu da vjerojatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske bilo kakvih negativnih posljedica, podnosim ostavku na funkciju počasnog Predsjednika SABA-e”, poručio je Mesić u pisanoj ostavci podnesenoj predsjedniku SABA-e, Franji Habulinu.

“Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ-a, a što je – to je danas više nego očito – i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a osobito u vremenu kada sam obnašao dužnost predsjednika Republike Hrvatske, zastupao dijametralno oprečna stanovišta”, dodao je Mesić navodeći da preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao i ne opravdava se.

Rekao je i da namjerava i dalje “davati svoj angažirani doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam bude i ostane jedan od temelja današnje Republike Hrvatske – onako kako je i zapisano u njezinom Ustavu” te u ostavci poručuje da njegova privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i njegova “privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimki starih četvrt stoljeća, neće biti poljuljana”.



Podsjetimo, naš je portal u posjedu još jednog zastrašujućeg otkrića o Stipi Mesiću i njegovu djelovanju početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je on, istina kratkotrajno, obnašao dužnost posljednjeg predsjednika predsjedništva SFRJ. Više o tome pročitajte ovdje:

>>> EKSKLUZIVNO: Stipe Mesić kao predsjednik SFRJ unaprijedio je ratnog zločinca Ratka Mladića u čin general-majora JNA, i to u trenucima kada je ovaj razarao Zadar!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI