NE ZNA SE HOĆE LI BITI JOŠ POTRESA! Zaključak državnog vrha: Opasnost od koronavirusa i dalje veća nego opasnost od potresa!

Foto: 7dnevno

Nakon sastanka državnog vrha predsjednik Zoran Milanović je poručio građanima da slušaju vijesti nadležnih službi, da zanemare sve drugo iz javnosti.Nakon sastanka državnog vrha predsjednik Zoran Milanović je poručio građanima da slušaju vijesti nadležnih službi, da zanemare sve drugo iz javnosti.

Premijer Andrej Plenković je rekao kako se radi o najjačem potresu u Zagrebu u posljednjih 140 godina.

“Postoje brojna oštećenja. Nitko ne može točno znati koliko su oštećene starije zgrade. Apeliram na građane da budu pribrani”, rekao je Plenković.


Premijer Andrej Plenković je rekao kako se radi o najjačem potresu u Zagrebu u posljednjih 140 godina.

“Postoje brojna oštećenja. Nitko ne može točno znati koliko su oštećene starije zgrade. Apeliram na građane da budu pribrani”, rekao je Plenković.Dodao je kako sve zgrade koje su izgrađene nakon 1965. godine bi trebale biti sigurne.

Rukovoditeljica seizmološke službe Ines Ivančić je rekla kako je epicentar potresa od 5,5 po Richteru bio kod Markuševca. Nakon njega su uslijedila još dva slabija, od 5 pa od 3,7 po Richteru, a nakon njih niz onih koji se nisu osjetili.

“Najčešće se nakon velikog potresa događa niz malenih naknadnih potresa. Ne možemo predvidjeti hoće li se i kada dogoditi još neki jači potres. Može se dogoditi brzo, ali i za 20 dana. Struka ne može predvidjeti hoće li se dogoditi ili ne”, rekla je gospođa Ivančić.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je opasnost od koronavirusa i dalje veća nego opasnost od potresa.

USKORO OPŠIRNIJE…

Vojska pomaže Zagrepčanima

Na njemu će sudjelovati predsjednik Republike Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar obrane Damir Krstičević.

“Svi su u pogonu, dao sam zapovijed da se digne Hrvatska vojska, već za koji sat bit ćemo na raspolaganju, pružiti pomoć gradu Zagrebu”, poručio je ministar Krstičević uoči sastanka.

Mnogi građani izašli su na ulice, a ministar Božinović uputio im je poruku: “Koji su vani barem dva metra neka budu jedni od drugih, virus ne poznaje zemljotres.”

Sastanak će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a nakon njega se očekuju izjave za javnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI