NE PIŠE MU SE DOBRO: Bojanu Ivoševiću potvrđena optužnica

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ml

Službeno je počeo kazneni postupak protiv bivšeg dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, prenosi Dalmatinski portal.

Optužno vijeće Općinskog suda u Spliu potvrdilo je optužnicu. Na redu je sazivanje glavne rasprave, no kako se ne radi o takozvanom ‘pritvorskom’ predmetu, neće imati prioritet.

Ivoševića terete da je nazvao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić te zaprijetio da će joj se napiti krvi nezadovoljan člancima o sebi i svom ocu glumcu koji je nedavno predložen za nacionalnog prvaka splitskog HNK. Ivošević je bio ljutit i zbog teksta Slobodne Dalmacije u kojem piše kako su nezakonito sadili mladice bora na Marjanu. Naknadno je stigla šumarska inspekcija i utvrdila da je 10 mladica bora legalno posađeno uz odgovarajuću proceduru i dokumentaciju.

Ivošević je u odgovoru na optužnicu naveo da se ne smatra krivim, odnosno, da nije prijetio, već je prozivao Slobodnu Dalmaciju da im uređivačku politiku diktira HDZ.

Uz urednicu Gradske rubrike, oštećene u ovom postupku su i glavna urednica Sandra Lapenda, urednica internet izdanja Diana Barbarić te novinarka Milena Budimir.Nitko od novinarki nije bio uplašen za osobnu sigurnost, ali su sve izrazile svoju zabrinutost da će im zbog ovakvog Ivoševićevog stava biti ugrožen posao, na ovaj ili onaj način.

Državno odvjetništvo tereti Ivoševića za tzv. kvalificirani oblik prijetnje novinarkama u svezi obavljanja njihovog posla i predlaže da se kazni uvjetnom kaznom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI