NASTAVLJENI RADOVI NA PELJEŠKOM MOSTU: Stavljaju se vjetrobrani i asfalt

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Radove na Pelješkom mostu proteklih su dana zaustavili kiša i jugo, no ipak je nastavljeno stavljanje prvog sloja asfalta i vjetrobrana.

Podsjetimo, most bi trebao biti završen potkraj siječnja 2022. Pretpostavlja se kako će promet preko njega biti moguć tek sredinom ljeta sljedeće godine i to kada se završi dionica brze ceste od mosta do čvora Zaradeže na Pelješcu, objavio je HRT.

“Trenutno se izvode radovi na izvedbi prvog sloja lijevanog asfalta na lijevom kolniku. Do sada je završen kompletni desni kolnik te 80 posto lijevog kolnika. U ovom tjednu, ako nas vrijeme posluži, očekujemo i završetak u potpunosti prvog sloja asfalta na lijevom kolniku”, rekao je Ivan Puđa, inženjer na gradilištu Pelješkog mosta iz CRBC-a.

Nakon toga uslijedit će postavljanje drugog, završnog sloja asfalta, ali sve ovisi o vremenskim uvjetima.

“Po kiši se jednostavno ne može asfaltirati, tako da su te neke stvari u ovom razdoblju godine u Božjim rukama”, istaknuo je Davor Perić, inženjer na gradilištu Pelješkog mosta iz Hrvatskih cesta.



U tijeku je i postavljanje tri metra visokog vjetrobrana koji će biti s obje strane, cijelom dužinom mosta.

“Također, u tijeku je postavljanje zaštitne prometne ograde, postavljanje opreme unutar rasponske konstrukcije mosta, kao što je odvodnja, elektroinstalacije i revizorske staze”, naglasio je Perić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI