NASTAVLJA SE POTRAGA ZA MLADIĆEM: Spasioci će i dronovima pretražiti Peručko jezero

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL / MUP

Potraga za Dominikom Branimirom Bilobrkom (23) iz Obrovca Sinjskog nastavlja se i u utorak.

Spasioci za njime tragaju od ponedjeljka ujutro. Jučer poslijepodne koncentrirali su se na Peručko jezero. Na terenu su ronioci, a jezero će pretražiti i dronovima.

Kako se doznaje, spasioci su mjestu Borkovići pronašli mladićev automobil.

“Na terenu su bila naša plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ-a. Opsežna je potraga, velik je broj ljudi na terenu, a sada radimo na tome da uključimo i ronioce. Sada smo se povukli s planinarskih staza i s razlogom smo se bazirali na Peručko jezero”, rekao je pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić za Hinu.

Ante Jukić, voditelj potrage, za RTL je rekao kako su pronađeni i odjeća, mobitel te novčanik nestalog mladića i to kilometar dalje od automobila.



”Nemamo indicija da bi moglo upućivati na nešto loše. Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom. Želja mu je bila da prepliva jezero i moguće je da ga je preplivao”, rekao je Jukić i dodao da je teren sigurno izašlo 100-tinjak ljudi, među kojima su bili i prijatelji i njegovi susjedi.

Mladić je visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju.

U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice. S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se vozilom marke Fiat, registarske oznake ST-2655-I.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]”, objavila je policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI