NASTAVLJA SE DRAMA U KRAPINSKIM TOPLICAMA: U školu ponovno nije pušten osmaš čiji roditelji ne žele da nosi masku, roditelji prosvjeduju ispred škole

Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

U školu u Krapinskim Toplicama jutros ponovno nije pušten osmaš čiji roditelji ne žele da im dijete nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole.

Roditelji zbog toga ispred škole prosvjeduju tako što uče zajedno sa sinom. Na mjesto događaja je stigla policija i inspektor, javlja N1.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u petak su u nju upali antimaskeri.


U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija, a posjetio ih je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je kazao kako je prema Zakonu o okupljanju zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustanovama za vrijeme dok su djeca u objektu.

“Netko tko ne želi nositi masku po kući i na privatnim mjestima, neka ne nosi. Ali ako postoje neka pravila, ta pravila vrijede za sve. U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike”, rekao je jučer ministar.Facebook Comments

Loading...
DIJELI