NASTAO PRAVI KAOS: Uhićeni zbog krijumčarenja migranata, potom napali i policijske službenike

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Proteklog vikenda istarska policija uhitila je dvojicu državljana Srbije zbog krijumčarenja migranata, a jednog se tereti i za napad na policajce.

Naime, 24. srpnja oko 13.10 sati, policijski službenici su na području Oprtlja primijetili vozilo Kia riječke registracijske oznake, iz kojeg je izašlo šest osoba, a za koje je naknadno utvrđeno da su nezakoniti migranti. Policijski službenici predstavili su se vozaču službenim iskaznicama i značkama policije te su mu naredili da izađe iz vozila, no on se oglušio na izdane naredbe te je naglo krenuo automobilom, zbog čega su policijski službenici skočili u stranu i pali na tlo kako bi spriječili napad na sebe.

Osumnjičeni je nastavio vožnju te je automobilom udario u Škodu, sisačke registracijske oznake, kojom je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije, a koja je bila zaustavljena i u kojoj se  također nalazilo šest nezakonitih migranata.

Počinitelj je nakon sudara pobjegao s mjesta događaja, a policijski službenici pronašli su ga 25. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Oprtlja. Utvrdili su kako je riječ o 53-godišnjem državljaninu Srbije te su ga uhitili i po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveli u pritvorsku jedinicu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćili su iz PU Istarske.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI