NASMIJANI MIROSLAV ŠKORO: Politika mu očito niti malo ne fali! ‘Promatraj čestita i gledaj neporočna: mirotvorac ima potomstvo’

Foto: Instagram

Donedavni predsjednik Domovinskog pokreta, glazbenik i poduzetnik Miroslav Škoro nakon neugodnosti izazvanih njegovim naprasnim odlaskom iz Domovinskog pokreta, podijelio je fotografiju sebe i sina na društvenim mrežama uz citat biblijskog Psalma 37,37.

“Promatraj čestita i gledaj neporočna: mirotvorac ima potomstvo.” (Psalmi 37,37)

Jučer je bio Matijin rođendan, danas je moj. Hvala svima koji su nas se sjetili i čestitali nam”, poručio je nasmijani Škoro kojemu očito niti malo ne fali politika.


Miroslav Škoro je doktor ekonomskih znanosti i glazbenik, rođen u Osijeku 29. srpnja, a danas slavi 59. rođendan. U braku je s američkom pravnicom Kim Ann Luzaich s kojom ove godine slavi 32. godišnjicu braka, a zajedno imaju dvoje djece, kći Ivanu i sina Matiju.Bio je polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH, te je obnašao dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Pečuhu.

Vodio je više vlastitih trgovačkih društava, a bio je glavni direktor Croatia Records d.d. Od 2015. godine ozbiljnije se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, te je 2016. godine dobio i prvu vinarsku nagradu na Festivalu graševine u Kutjevu, za graševinu koju je kreirao Vlado Krauthaker.

Škorin prvi upliv u političke vode bio je 2007. godine kada je na parlamentarnim izborima osvojio mandat u Hrvatskom saboru kao kandidat HDZ-a kojemu je tada na čelu bio Ivo Sanader. Razočaran visokom politikom, nakon osam mjeseci odustao je od zastupničkog mandata, a 2012. je istupio i iz HDZ-a.

U politiku se odlučio vratiti 2019. godine kandidiravši se na izborima za predsjednika Republike. Osvojio je 24,45 posto glasova, ali nije uspio ući u drugi izborni krug. Potkraj veljače 2020. Škoro je osnovao Domovinski pokret, stranku koja je na parlamentarnim izborima u ljeto iste godine osvojila 16 zastupničkih mandata. Jedan je bio i Škorin, a on je potom postao jedan od potpredsjednika Sabora.

Škoro je ušao i u posljednju izbornu utrku za gradonačelnika Zagreba. Zanimljivo je da je vjerojatno jedini političar koji se kandidirao za gradonačelnika dvaju gradova u Hrvatskoj. Godine 2008. bio je kanadidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka na izvanrednim izborima u tom gradu, a sada je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Nositelj je nekoliko visokih državnih odličja – Reda Danice hrvatske sa likom Marka Marulića, Reda hrvatskog trolista te Spomenice domovinske zahvalnosti.

Svojim hitovima poput “Ne dirajte mi ravnicu”, “Šumi, šumi javore”, “Mata”, “Ne vjeruje srce pameti”, “Majko jedina” te mnogim drugima punio je koncertne dvorane. Iako je u kratkom periodu u politici ostvario zavidne rezultate, sad kad je odstupio s čelnog mjesta Domovinskog pokreta, mnogi vjeruju da će se vratiti glazbi i vinu.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI