NAPRASNO PREKINUTA PRESSICA: Medveda i Ćorića glasnogovornik Sisačko-moslavačke županije ‘spasio’ od novinara

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavio je nastavak mjere aktivne politike zapošljavanja “Javni rad – otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na područjima Sisačko-moslavačke županije“.

Na predstavljanju su bili i potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, saborski zastupnik Marin Piletić (HDZ) i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Nakon predstavljanja na konferenciju za medije došli su ministri Medved, Ćorić i Aladrović, no naprasno su prekinuli pressicu kada su novinari počeli inzistirati na jednom pitanju.

Naime, novinare je zanimalo tko su autori programa i dokumenta revitalizacije Sisačko-moslavačke županije te je li točno da su morali potpisati ugovor o tajnosti.

“Važno je da je Vlada pripremila taj dokument dugoročne revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, taj dokument će biti prezentiran javnosti, moramo biti svjesni da se takav sadržaj dokumenta ne može u kratkom vremenskom periodu urediti, tu su uključeni svi resori”, rekao je Medved.



Na pitanje jesu li svi sudionici morali potpisati ugovor o tajnosti nisu dobili odgovor jer je glasnogovornik Sisačko-moslavačke županije naprasno prekinuo konferenciju za medije i pogurao ministre dalje od novinara.

Jutros je o situaciji nakon potresa govorio Vladimir Čavrak s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, autor plana za revitalizaciju Banije.

Kako je rekao, Vlada na kraju nije iskoristila njegov plan za revitalizaciju Banije, a prijepor Vlade i njegovog tima postao je javan. Iz Vlade je, naime, izašlo priopćenje da se Čavrak sam ponudio raditi analizu, ali ne i program.

“Suština je vrlo jednostavna. 1. ožujka na temelju odluke ministrice Tramišak potpisali smo ugovor o autorskom djelu s ministrom Ćorićem. Po odluci od 14. siječnja zadužena su dva ministarstva. Cijelo vrijeme komunicirali smo s dva ministarstva”, rekao je Čavrak za N1.

Dodao je da su napravili detaljan i sveobuhvatan program te kako ima dojam da Ministarstvo regionalnog razvoja nema kapacitete za ozbiljnu raspravu.

“Oni su nama ponudili ugovor koji nismo htjeli potpisati – da ne smijemo nikada nigdje javno govoriti što je bio predmet ugovora, o tom programu niti o aktivnostima naručiteljima. Da smo ga potpisali, mi kao sveučilišni profesori, znanstvenici, a na kraju i građani, ne bismo smjeli javno govoriti o revitalizaciji Banije”, otkrio je Čavrak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI