NAPOKON OSVJEŽENJE: Večeras nas stiže hladna fronta, bit će kiše

Foto: Pixabay

Čini se kako je napokon kraj ovom toplotnom valu. Naime, navečer nam stiže hladna fronta koja bi napokon trebala donijeti toliko željeno osvježenje.

Kako javlja DHMZ danas će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku te vrlo vruće i sparno. Prema večeri ponajprije u zapadnoj Slavoniji uz granicu s Mađarskom lokalno je moguć pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 17 do 20, a najviša dnevna od 35 do 37 °C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano, vruće i sparno. Poslijepodne te osobito prema večeri i u noći mjestimice pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 18 do 22, a najviša dnevna između 34 i 36 °C.

U Gorskom kotaru i Lici danas pretežno sunčano uz razmjerno svježe jutro i vruć dan. Poslijepodne ponegdje umjerena naoblaka, a prema večeri te osobito u noći mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar većinom umjeren jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša dnevna između 29 i 35 °C.

U Istri će danas biti pretežno sunčano te vrlo vruće i sparno. U drugom dijelu dana ponegdje uz povećanje naoblake moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom. Slabo do umjereno, ponegdje i pojačano jugo jačat će na umjereno do jako te u noći okretati na jugozapadnjak, a zatim na buru i sjeverozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 22 do 24 °C, u unutrašnjosti Istre od 19 do 21 °C, a najviša dnevna od 34 do 36 °C.



Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano te vruće i sparno. Prema večeri i osobito u noći raste vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom, ponajprije u Istri moguće i izraženije. Puhat će umjereno, u drugom dijelu dana i umjereno jako jugo. Najniža temperatura zraka od 23 do 26, u unutrašnjosti Istre oko 17, a najviša dnevna između 32 i 36 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće. Puhat će umjereno, u drugom dijelu dana i umjereno jako jugo. Najniža temperatura zraka većinom od 24 do 28 uz obalu, a u unutrašnjosti između 19 i 24 °C. Najviša dnevna od 33 do 38 °C.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI