NAPADNUTI MLADIĆ U IMOTSKOM NA RESPIRATORU: Napadač ide u istražni zatvor?

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX, Ilustracija

U petak navečer u Imotskom je 20-godišnjak teško ozlijedio 27-godišnjaka koji se sada nalazi na intenzivnoj njezi u splitskom KBC-u. Život nesretnog mladića i dalje je u opasnosti. “Nalazi se na respiratoru, a o detaljima ne smijem govoriti”, istaknuo je za HRT Darko Ilić, dežurni liječnik u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Policija je uhitila napadača koji je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Evo i priopćenja:

“Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 18. lipnja, nakon prvog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, donijela rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da se okrivljeni 20-godišnjak 17. lipnja 2022. oko 19,20 sati, tijekom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa svojom djevojkom; kada se nepoznati muškarac počeo dobacivati njegovoj djevojci i nastavio je iako mu je okrivljenik rekao da se odmakne; počeo naguravati s oštećenikom kojega je potom, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave.



Oštećenik je od udarca pao na tlo udarivši pritom glavom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su po život opasne.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku u odnosu na jednog svjedoka, dok u odnosu na druga dva svjedoka te na osnovu iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku prijedlog nije prihvatio”

Državno odvjetništvo će uložiti žalbu po primitku pisanog otpravka rješenja suca istrage”, piše u priopćenju iz Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI