NAKON NEVREMENA PONOVNO NEVRIJEME? Prijeti i dalje opasnost od pljuskova, grmljavine, bujica i poplava

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nakon nevremena koje je u četvrtak poharalo veći dio Hrvatske, u petak ujutro je oblačno s kišom i pljuskovima, ponegdje i grmljavinom. U nekim predjelima i dalje su prisutne obilnije oborine. Na mjestima količina kiše značajno premašuje drenažni kapacitet kanalizacijskog sustava pa su moguće bujične i urbane poplave. Zbog toga je na snazi upozorenje hidrološkog sektora DHMZ-a.

Sjeverozapadno od naših krajeva formirala se plitka ciklona koja će se dalje produbljivati i tako podržavati nestabilne i kišovite vremenske prilike.

Meteoalarm upozorava kako je lokalno moguće izraženije nevrijeme, a na najvišem stupnju je za gospićku, riječku, karlovačku, kninsku i splitsku regiju. Na moru su lokalno moguće nevere pri čemu se ne može isključiti niti pojava pijavica.

Za subotu se predviđa i olujna bura, koja će zahvatiti prvo sjeverni Jadran, a potom će se širiti i na ostatak obale. Iz HAK-a stoga upozoravaju na probleme u prometu.

U jadranskoj Hrvatskoj očekuje se kiša i pljusak, osobito u predjelima duž obale.Potkraj subote i u noći na nedjelju prognozira se postupno smirivanje i razvedravanje. Nedjelja će biti većinom suha, ali s osjetno nižim temperaturama, osobito tijekom jutarnjih sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI