NAKON JUŽINE STIŽU PLJUSKOVI I JAK VJETAR: Na Jadranu moguće nevere, u unutrašnjosti obilnije oborine

Pixabay/Ilustracija

U Hrvatskoj je u četvrtak umjereno do pretežno oblačno. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici pada kiša, puše jako jugo i jugozapadnjak.

I u nastavku dana će biti vjetrovito, lokalno uz obilniju oborinu, osobito na području Rijeke i Kvarnera, sjevernog dijela Jadrana te Gorskog kotara.

Kako upozoravaju iz hidrološkog sektora DHMZ-a, na navedenim područjima postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava.

Meteoalarm je na višem stupnju pa se upozorava stanovništvo kako poslijepodne donosi češću kišu i pljuskove i u sjevernim i središnjim predjelima unutrašnjosti, pri čemu može biti lokalno obilnije oborine.

Na jugu Jadrana, kao i na istoku unutrašnjosti zadržat će se većinom suho.Za petak se prognozira kako će u većini predjela biti oblačno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu te uz lokalno obilniju oborinu, a s njom i mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Na moru lokalno moguće nevere, pri čemu se ne može isključiti niti mogućnost pijavica.

I u subotu će se nastaviti vrlo slično vrijeme odnosno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na moru loklano nevere. Zapuhat će jaka i olujna bura, najprije na sjevernom Jadranu. Past će temperature.

Od nedjelje se očekuje smirivanje vremena, ali će ujutro biti hladno, osobito u gorskim predjelima gdje se očekuje oko pet stupnjeva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI