NAJŽEŠĆA SDP-OVKA PLENKOVIĆA NAZVALA VELIKANOM! ‘Meni ga je i žao, vidim da se znoji, ovo u Saboru je tipični igrokaz’

Foto: Damjan Tadić

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je rasprave na aktualnom prijepodnevu u Saboru.

“Andrej Plenković nadmašio je sam sebe pa iz mandata u mandat imenovao je sve veće velikane u resor gospodarstva. To je i resor u okviru najvećih pljački. Možemo vidjeti da se isključivo u režiji HDZ-a događa korupcija koja jede 60 milijardi kuna godišnje. To je novac koji bi mogao osigurati dvostruko veće mirovine hrvatskim građanima”, rekla je za N1.

Nije zadovoljna aktualcem jer nije ponuđen niti jedan odgovor.

“Žalosno je da smo mi danas, koji smo bili prisutni u sabornici, potrošili dnevnicu koja otprilike iznosi oko 55 tisuća kuna. Potrošili smo taj novac na igrokaz gdje je premijer čitao velike zasluge HDZ-ove Vlade. Nije imao nikakvu namjeru odgovoriti na pitanja, a čuli smo i salvu uvreda na račun zastupnika i zastupnica, kao i crtanje mete na čelu zastupnice koja se usudila imati različito mišljenje od onoga što je premijer odlučio da bi svi trebali imati. Dakle, nemamo zašto biti zadovoljni, ali nema niti Plenković. Danas je posebno nervozan pa se sjetio dječje dosjetke i googlao svoje kolege. Ne zna više kako odmaknuti pažnju od ogromnog pothvata pljačke njegovih kolega”, rekla je.

“Vjerojatno mu glasnogovornik Vlade suflira što bi trebao odgovoriti. Treba dobro glumiti i biti miran. Da ne govorim o tome da se iz dana u dan pojavljuju medijski napisi u kojima se njega optužuje za veleizdaju. Čak mi ga je u jednom trenutku bilo i žao. Vidim da je nervozan i da se znoji. U jednom trenutku je i izašao iz sabornice. Obruč se steže, a svi putevi ne vode u Rim, već na vrata Andreju Plenkoviću”, kazala je.

Komentirala je i prijedlog da se povreda poslovnika novčano kažnjava.

“HDZ-ova većina je i donijela takav poslovnik. Raskasapljen je tako da se ne može replicirati, već se naša sloboda govora svela na to da koristimo skučene instrumente poput povrede poslovnika. Svakodnevno imamo slučajeve u kojima i sam premijer krši poslovnik kada ne odgovara na pitanja”, rekla je.

“Evidentno je da se izbjegavaju odgovori na pitanja. Ono što je žalosno je da svjedočimo neujednačenim praksama. Za povrede poslovnika koje nisu utemeljene se daju opomene oporbenim zastupnicima, do mjere da ih se izbacuje iz sabornice, dok se to ne radi većini”, rekla je SDP-ova Mirela Ahmetović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI