NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA! Rijetko se spominju: Ekipa na koju mnogi ne računaju

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Premda predizborne ankete šanse trenutno daju samo HDZ-u i Restart koaliciji te Domovinskom pokretu oko izbornog praga pleše i Most. Međutim, moguće je da na površinu isplivaju i neka iznenađenja u vidu manjih opcija, kojima popularnost intenzivno raste.

U te manje opcije koje bi s rezultatom izbora mogle iznenaditi spada Lijevo-zelena koalicija koja je okupila sve lijeve političke opcije i povela iznimno zanimljivu kampanju. Izbori su ovo koji će ujedno otkriti kiolika je realna snaga ljevice, a šanse za prolazak praga lijeva koalicija ima u prvoj, zagrebačkoj jedinici gdje bi mogli doći do jednoga mandata s obzirom na to da s njima na izbore ide ekipa iz Zagreb je naš, Za grad, Možemo, Nova ljevica, Orah i Radnička fronta.

NESUĐENA PREDSJEDNICA i ESTRADA

No, šansi u ostalim trima zagrebačkim jedinicama nemaju, a moguće je da ih sreća pomazi u osmoj jedinici gdje je nositeljica liste nesuđena predsjednica Katarina Peović, a osim toga, s njima su i poznati estradnjaci Mile Kekin i Ljiljana Nikolovska. Baš kao što bi ljevica mogla iznenaditi s pokojim mandatom, tako bi i na liberalnoj sceni moglo isplivati poneko iznenađenje. Šanse ima Stranka s imenom i prezimenom koja je u savezu s Fokusom i strankom Pametno koja ima jaku bazu u desetoj izbornoj jedinici u kojoj bez šansi nije niti mladi vrgorački gradonačelnik Ante Pranić. S ovom su opcijom i Dalija Orešković te Boro Nogalo. Male šanse imaju i Mrsićevi Demokrati koji su se ujedinili s Laburistima i načelnikom Fužina Davidom Bregovcem. Pridružio im se i Damir Kajin te Renato Petek pa bi možda mogli doći do pokojeg mandata.

STARI LISCIJedan gotovo siguran mandat otići će Ratku Čačiću, koji je najavio postizbornu fleksibilnost pa će shodno tome podržati onoga tko sklepa vladajuću većinu. Potencijala u četiri zagrebačke izborne jedinice još uvijek ima i Bandićeva stranka, a zna se da je njemu dovoljan tek jedan zastupnik kako bi kasnije izgradio svoju mrežu žetončića. I dakako, spomenimo na koncu ekipu iz platforme Dosta pljačke koju je oko sebe okupio Živi zid s prepoznatljivim i pomirenim dvojcem Sinčićem i Pernarom, ali i sa Stipom Petrinom, oni bi pak tradicionalno mogli pokupiti dio protestnih glasova.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI