Najteže pogođene regije u Italiji prisiljene na NAJGORU MOGUĆU MJERU: Odlučivat će tko će živjeti, a tko umrijeti!?

Pixabay

Iz Italije pristižu izrazito loše vijesti. Žrtve koronavirusa starije od 80 godina najvjerojatnije neće dobiti liječnički tretman u nekim pokrajinama ukoliko se situacija s borbom protiv virusa pogorša. Zemlja ulazi u najteže tjedne epidemije, javlja The Telegraph.

Žrtve će, nažalost, biti ostavljene na milost i nemilost virusu, budući da je zdravstveni sustav pred kolapsom. Najteže pogođene regije izradile su dokument kojim se propisuje da će onima starijima od 80 ili onima koji su općenito lošeg zdravlja biti uskraćena intenzivna njega koja je nužna teško oboljelima.

Regije su izradile poseban protokol po kojem će se određivati tko će primiti liječenje, a tko ne, budući da je kapaciteta na intenzivnoj sve manje i manje.

Dokument je izradio Stožer za civilnu zaštitu u regiji Piedmont. Kriteriji za intenzivnu terapiju bit će godine (80 ili više), a pored toga uzimat će se u obzir opće zdravlje bolesnika.

Jedan od liječnika rekao je: “Tko živi, a tko umire odlučuje se na temelju godina i općeg zdravstvenog stanja. Tako je i u ratu”.



Roberto Testi, predsjednik znanstveno tehničkog odbora za Piedmont rekao je za The Telegraph kako se nadaju da će što duže odlagati primjenu ovih kriterija.

“Želimo da do te točke dođemo najkasnije moguće”. Inače, Italija ima oko 5090 jedinica za intenzivnu njegu, a radi se na omogućavanju dodatnih kapaciteta.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI