NAJSKROMNIJI ŽUPAN IZA REŠETAKA! Što točno Posavec ima na popisu imovine? ’Prijatelji odlučno poručuju: ‘Sve je namješteno!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Uhićeni međimurski župan Matija Posavec dugo se u medijskom prostoru predstavljao kao jedan od najskromnijih i najmanje plaćenih hrvatskih župana, u međuvremenu se ponešto po tom pitanju ipak promijenilo. Naime, Posavec prema imovinskoj kartici prima plaću od 16.142 kuna što je značajan porast s obzirom na to da su njegova primanja u imovinskoj kartici iz 2017. godine bila manja od 15.000 kuna.

Prema posljednjoj imovinskoj kartici Posavčeva supruga u Čakovcu je vlasnica stana od 70 m2 koji je procijenjen na značajnih 750.000 kuna. Radi se o nekretnini koja je kupljena iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kao i od samostalne djelatnosti. U Čakovcu se nalazi i garaža od 16 m2 koja je također u vlasništvu gospođe Posavec, a koja je procijenjena na 110.000 kuna. Na popisu imovine smjestila se i oranica od 800 m2 koja također pripada supruzi, a koja je procijenjena na 225.000 kuna, a odnedavano su pak na leasing Posavci uzeli Renault Espace iz 2016.godine, a iznos financiranja jest 28.163 eura plus PDV.

Zanimljivo je kako ovaj bračni par nema ušteđevine, kao i da gospođa godinama radi u odvjetničkom uredu Josipa i Petre Vugrin gdje mjesečno zarađuje nešto više od 6.000 kuna. U kartici koja datira iz 2017.godine spominje se i kredit dignut u Splitskoj banci na iznos od 29.000 eura, radi se o zaduženju iz 2013.godine koje je po svemu sudeći u međuvremenu podmireno. U vrijeme dok je bio član HNS-a, ali i međimurski župan, odnosno prema kartici iz 2016.godine Posavec je zarađivao nešto više od 13.000 kuna.

 

Posavec je inače Liberale napustio nedugo nakon što se počelo polemizirati o tome da bi on mogao biti nasljednik Ivana Vrdoljaka na čelu te stranke. Kada je odlazio iz HNS-a žestoko je kritizirao njihovu koaliciju s HDZ-om, iako je u stranci ostao u vrijeme kada su je napuštali nezadovoljni članovi na samim začecima te neprincipijelne suradnje. Jedno vrijeme govorilo se uoči ovih lokalnih izbora da bi se i sami Posavec mogao prikloniti HDZ-u, a pored toga on je korektno surađivao sa SDP-ovcima ostajući lojalan županiji i županijskoj fotelji čak i onda kada se nagađalo da bi mogao odustati od kandidature te se kandidirati kao gradonačelnik Čakovca, grada u kojem je rođen 1980.godine.



U svojem je rodnom Čakovcu Posavec završio srednju školu nakon koje se školovao na zagrebačkom Prometnom fakultetu. Pored toga obrazovanje je nadogradio usavršavajući se na Experti, gdje je stekao zvanje menadžera u političkom marketingu i menadžera za odnose s javnošću. Baš to mnogi su godinama spominjali kao njegove glavne reference tvrdeći kako je njegov uspjeh samo dobar PR bez pokrića, Posavec je prema nekim tezama simpatije medija osvojio baš zato što je i sam iz medijskog prostora ušao u politiku. Na lokalnom Radiju 1 preko noći je današnji župan postao omiljeni glas, nastupi u radijskim emisijama uvelike su doprinijeli onome što Posavec danas jest jer se kako kažu oni koji ga poznaju tamo naučio javnim nastupima.

 

‘Korektan dečko’

Posavčevi su prijatelji njegovim uhićenjem najblaže rečeno uhićeni nazivaju ga podmetanjem i kažu kako je on korektan dečko kojem se svako u svakom trenu mogao obratiti za pomoć, objašnjavaju i da je liberalan, otvoren za kompromise i suradnju te iznimno društven tip koji ima poseban senzibilitet prema socijalno osjetljivim građanima i djeci. Sve to za sada izgleda pada u vodu, premda njegovo privođenje ne mora nužno značiti kraj Posavčeve političke karijere, ono zasigurno znači svojevrsnu mrlju i stigmu koje će se teško riješiti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI